Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.06.2011.
14:55 >> 01:03h
Vestionline A

Petrović spasao obraz Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskoj utakmici od Južne Koreje rezultatom 2:1 (1:0). Sledi put u Australiju gde će "orlovi" odigrati drugu prijateljsku utakmicu.

Golove za Korejce postigli su Park Ču Jung u 14. i Ju Hvang Kim u 53. minutu. Počasni gol za 'orlove' postigao je Radosav Petrović tri minuta pre isteka regularnih 90.

Kombinovani sastav selektora Vladimira Petrovića Pižona odigrao je slab meč u kojem nije bilo previše tečnosti u igri, kao i konkretnih prilika za postizanje gola.

Naredni prijateljski susret na turneji u ovom delu sveta, Srbija igra 7. juna u Melburnu protiv domaće selekcije Australije.

Koreanci su poveli u 13. minutu, a strelac je bio Park Ču Jung. Odlično se snašao u kaznenom prostoru Srbije i glavom poslao loptu u mrežu golmana Šaranova nakon idealnog centaršuta.

U 22. minut nova šansa za Koreju. Posle kornera, sa ivice kaznenog prostora šutirao je Čung Jung, ali je Stanković uspeo da blokira njegov udarac i izbaci loptu u korner.

Nakon polačasa igre umalo spektakularan gol Srbije! Radosav Petrović je primetio da je golman Koreje Sung izašao sa linije, probao je sa centra igrališta da ga lobuje, ali je pogodio stativu!

U 39. minut nova slaba reakcija srpske odbrane. Osake je pobegao poslednjoj liniji 'orlova' i izašao sam ispred Šaranova, ali je golman OFK Beograda odličnom intervencijom pokazao potencija.

Drugo poluvreme počelo je dvostrukom izmenom u Srbiji. Ivan Obradović je zamenio Aleksandra Kolarova, dok je Mirića zamenio još jedan debitant, član čačanskog Borca Jovan Damjanović.

Već u 53. minutu bilo je 2:0 za Južnu Koreju! Fenomenalno je Ča Du Ri prošao do desnoj strani, ušao je u kazneni prostor Srbije, potom ubacio loptu u prazan prostor a siguran sa nekoliko metara bio je Čong. 

Meč je malo potom počeo da se usporava čestim izmenama u obe ekipe, a naši reprezentativci su u par navrata udarcima iz daljine pokušali da ugroze go domaćina, ali su Stanković i Petrović bili neprecizni.

U 79. minut golman Šaranov je bio nesiguran u novom napadu Korejaca, ali je ipak uspeo da spase svoju mrežu nakon udarca Junga.

Samo dva minuta kasnije desila se i prilika za Srbiju. Tošić je šutirao sa dvadesetak metara, golman Jung je odbio loptu, na koju je naleteo Brana Ilić ali još jednom sjajno intervenisao čuvara mreže Korejaca.

Prvi gol Petrovića u dresu Srbije

U 87. minutu Radosav Petrović je sjajnim golom smanjio rezultat na 2:1! Fenomenalno je vezni igrač Partizana ispratio akciju i odlično odreagovao na jedan odbitak na ivici kaznenog prostora. Neodbranjivim udarcem sa dvadesetak metara poslo je loptu pod prečku!


Do kraja meča naš tim je imao loptu u posedu ali nije imao rešenje za čvrstu odbranu Koreje, koja je sasvim zasluženo slavila sa 2:1. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online