Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.05.2011.
10:08
Vestionline A

Bijelsa menja Murinja u Realu?

Argentinski fudbalski stručnjak Marselo Bijelsa preuzeće na kraju sezone ekipu Reala umesto portugalskog trenera Žozea Murinja.

Dosta mu je Madrida - Žoze Murinjo

Direktor Reala Horhe Valdano, koji se od početka sezone ne slaže s Murinjom, uputio je ultimatum prvom čoveku Reala Florentinu Perezu. Valdano je zatražio da ili on ili Murinjo na kraju sezone dobiju otkaz, a pošto će Real završiti sa samo jednim trofejom, najverovatnije će iz kluba otići portugalski stručnjak.

Valdano je prijatelj s Bijelsom, pošto su obojica igračku karijeru počeli u Njuels old bojsima. Bijelsa je u februaru ove godine napustio selekciju Čilea, a nedavno je odbio ponudu da preuzme Njuels old bojse, a navodno pregovara sa Seviljom. "Marka" prenosi da će Argentinac odbiti ponudu Sevilje čim počne pregovore s Realom.

Španski mediji tvrde da Bijelsa nije ništa manji osobenjak od Murinja bilo da se radi o treninzima ili odnosu sa medijima. Bijelsa je vodio selekciju Čilea od 2007. do 2011, ali je on napustio ovu selekciju, pošto je Horhe Segovija postao predsednik Fudbalskog saveza ove zemlje. On je sa reprezentacijom Argentine osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Kalderon kritikovao igrače i trenera Reala

 

Bivši predsednik Reala Ramon Kalderon rekao je da je ponašanje trenera tog kluba Žozea Murinja tokom polufinalnog duela Lige šampiona sa Barselonom nanelo veliku štetu "kraljevskom" klubu.

 

Barselona je eliminisala Real u polufinalu Lige šampiona ukupnim rezultatom 3:1. Sinoć su ekipe igrale nerešeno 1:1, a prošle nedelje u prvom meču Barselona je na Santjago Bernabeu pobedila sa 2:0 golovima Lionela Mesija.


Polufinalne utakmice dva najveća španska kluba pratila je napeta atmosfera kojoj je doprinelo ponašanje trenera, igrača, navijača i funkcionera klubova. Murinjo je isključen u prvoj utakmici jer je protestovao zbog crvenog kartona koji je dobio Pepe, a zbog izjava posle utakmice biće dodatno kažnjen.

 

"Njegove izjave nanele su štetu Real Madridu", rekao je Kalderon za Bi-Bi-Si.

 

Murinjo je rekao da sudije planski pomažu Barseloni i da njegova ekipa nema nikakve šanse u polufinalu. On zbog suspenzije nije sinoć predvodio ekipu u revanšu, ali su ga u oštrim komentarima zamenili igrači.

 

Kapiten Iker Kasiljas rekao je da je Real oštećen jer mu je poništen gol Gonzala Iguaina, dok je Kristijano Ronaldo rekao da je za njegov klub revanš utakmica četvrti nastavak filma "Nemoguća misija".

 

"Sledeće godine mogu odmah da dodele trofej Barseloni. Moramo da živimo sa nepravdom", rekao je Ronaldo.

 

Kalderon je kritikovao igrače i trenera Real Madrida zbog ponašanja.

 

"Veliki klubovi ne bi trebalo da krive sudije za svoje greške ili svoje poraze. Poslednje dve godine uložili smo 400 miliona funti kako bismo ojačali tim, pa ako izgubite ne smete da krivite povrede, lošu sreću, sudije, ne smete nikoga da krivite. Ako izgubite morate da čestitate protivniku i to je sve. Neprihvatljivo je ono što je Murinjo pričao o sudijama i UEFA", rekao je Kalderon.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online