Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.04.2011.
12:04
M. S. A

Kežman zna kako je Toresu

Srbin prvi gol postigao posle 13 mečeva kad mu je Murinjo dao signal da šutira penal i prekine golgeterski post.

Dok se svi britanski mediji danima bave Fernandom Toresom i pitanjem kad će najskuplji fudbaler Premijer lige, plaćen rekordnih 50 miliona funti, konačno proradi u dresu Čelzija, "BBC" podseća da bivši napadač Liverpula nije prvi koji je postio u londonskom klubu.


Ovaj list napravio je spisak golgetera, koji su po dolasku na Stamford Bridž dugo čekali na svoj prvi gol. Interesantno je da na toj listi nema slavnog Ukrajinca Andreja Ševčenka, iako je kasnije ubedljivo najviše razočarao, jer je prvi gol za Čelzi postigao već na debiju, u finalu Komjuniti Šilda protiv Liverpula.

Na čelu tabele među onima koji su zakazali je napadač iz Obale Slonovače, Salomon Kalu. Postio je čak 14 mečeva dok nije konačno zatresao mrežu u dresu Čelzija.


Odmah iza Kalua, zajedno sa Danijelom Staridžom, nalazi se nekadašnji srpski reprezentativac, Mateja Kežman, koji je za "plavce" igrao u sezoni 2004/05. On je u London stigao kao najbolji napadač PSV Ajndhovena i holandske lige (105 golova za četiri godine), ali je prvi pogodak za Čelzi postigao tek posle baksuznih 13 utakmica. Bilo je to protiv Njukasla kad je ušao u igru u drugom poluvremenu, jednom pogodio stativu, a onda kod rezultata 3:0 za Čelzi dobio signal od tadašnjeg menadžera Žozea Murinja da izvede penal i prekine golgeterski post.

Golgeterski post u Čelziju
14 - Salomon Kalu
13 - Mateja Kežman
13 - Danijel Staridž
12 - Fernando Tores
8 - Mark Stin
8 - Kris Saton

Tada su mu gotovo svi saigrači potrčali u zagrljaj, oborili ga na travu i podelili radost.


"Presrećan sam zbog njega. Umalo nisam zaplakao kad je Kežman pogodio stativu. Zaslužio je da se raduje", ostala je zabeležena izjava tadašnjeg pomoćnog trenera Čelzija, Stiva Klarka.


Kežman (32) danas igra za ekipu Južne Kine i sigurno zna kako se Tores oseća.

Možda bi Murinjov recept trebalo da primeni i Ančeloti, odnosno da Toresu dozvoli da šutira jedanaesterac, kako bi Španac konačno postigao gol za novi klub.

Fernando Tores nema još mnogo vremena, do sad je igrao na 12 mečeva bez postignutog gola. Bliže mu se neslavni rekord Kalua. 

Ivanović: Budimo strpljivi
Saigrač Fernanda Toresa, Srbin Branislav Ivanović stao je u odbranu Španca.
"Niko u klubu ni sekund nije sumnjao u Fernanda. Reč je o vrhunskom napadaču, sjajne tehnike i brzine. On je sigurno među najboljim svetskim igračima i svi smo strpljivi sa njim. Golovi će sigurno doći, a kada se to desi, onda neće moći da se zaustavi", rekao je Ivanović za britanski "Toksport".

 

Problem samopouzdanje
Alan Širer, najbolji strelac Premijer lige svih vremena sa 283 gola (igrao za Sautempton, Blekburn i Njukasl), ima razumevanja za Toresovu situaciju:
"Nadam se da je problem samo u njegovom samopouzdanju. Za Toresa bi najbolje bilo da se sezona što pre završi, da se onda dobro pripremi za narednu, pa tek onda neka svi sude o njemu. Ako bi i u narednom šampionatu zakazao, e onda bi to stvarno bio veliki problem", kaže Širer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online