Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.03.2011.
12:02
E. V. A

Ljajić posvađao Italijane i Špance

Posle Mihajlovićevih "kritika" na račun mladog zemljaka, Sevilja ponudila osam miliona evra, ali Fiorentina ni da čuje.

Mali "rat" oko Adema Ljajića (19), koji vode njegov klub Fiorentina i Sevilja, preneo se i na medije u Španiji i Italiji. Štampa na Iberijskom poluostrvu pokušava da "kopanjem" po prljavom vešu stvori lošu atmosferu u Firenci i omogući da se mladi Srbin lakše preseli u klub iz Andaluzije, dok je na Apeninima sedma sila stala na stranu "ljubičastih" i ističe da Ljajić neće napustiti Fiorentinu jer ga čeka lepa budućnost u klubu iz Toskane.


Sve je počelo kad je Siniša Mihajlović, trener Fiorentine, nedavno za italijanske medije "kritikovao" mlade igrače svoje ekipe, poput Adema Ljajića i Senegalca Babakara, da često celu noć provode za kompjuterom igrajući igrice i šeretski dodao da bi bilo bolje da umesto toga izađu malo u gradu i provedu se na nekoj žurci.

Ne tako davno Mihajlović je skrenuo pažnju mladom zemljaku da previše jede slatkiše, što je Ljajić potvrdio, ali i demantovao da sedi kod kuće i po celu noć igra igrice.

"Siniša se šalio za te igrice, istina je samo da se uspavljujem gledajući filmove na laptopu", uz osmeh je objasnio Ljajić.


Činjenica je, ipak, da je mladi Srbin izgubio mesto u standardnoj postavi Fiorentine...

"Nisam se baš naigrao u poslednje dve utakmice u Fiorentini, svega 25 minuta protiv Rome u nedelju, ali spreman sam došao na pripreme reprezentacije", kazao je Ljajić beogradskim medijima i objasnio razlog zašto se preselio na klupu.


"U tim se vratio Adrijan Mutu. Ali moram da priznam da je čast biti rezerva takvom majstoru. Međutim, boriću se za svoje mesto. Dokazao sam da mogu da igram u Seriji A, ove sezone odigrao sam tri četvrtfine utakmica, postigao neke važne golove. Naravno, ostaje i ona da uvek može bolje".


Narednog vikenda, po završetku reprezentativnih obaveza, Ljajića, Mihajlovića i njihovu Fiorentinu čeka gostovanje u Ćezeni, a onda slede dva meča za fudbalske sladokusce, "ljubičasti" najpre u Firenci dočekuju vodeći Milan, a onda gostuju Juventusu. Eto Ljajiću prilike za dokazivanje...


Reprezentativac Srbije ima ugovor sa Fiorentinom do 2014. godine i ove sezone je na 22 nastupa postigao tri pogotka.

Prilika za revanš Estoncima
O tome koliko poznaje igrače Estonije, Ljajić kaže:
- Ne previše, ali pokazali su koliko su nezgodni kada su nas pobedili jesenas. Međutim, sad je prava prilika za revanš i nećemo je propustiti - kazao je mladi vezista.

 

Fiorentina: Srbin ne ide nigde
U Toskani odbacuju mogućnost da Ljajić bude prodat Sevilji. Mediji u Italiji, pre svih "Korijere delo sport", prenose da čelnici Fiorentine veruju u kvalitete mladog Srbina i žele da ga zadrže uprkos interesu iz Španije.
 

Sevilja: Tandem sa Rakitićem
Španski mediji ističu da je Sevilja spremila osam miliona evra za Adema Ljajića, koji se našao na meti kritika trenera Mihajlovića. Klub iz Andaluzije želi da iskoristi nemir u taboru "ljubičastih" kako bi došao do jednog od najtalentovanijih fudbalera u Evropi.
Namera Španaca je da Ljajića upari sa Ivanom Rakitićem, koji je zimus stigao iz Šalkea. Srbin i Hrvat bi bili idealna kombinacija za budućnost kluba, smatraju u Sevilji.

Nema protekcije kod Mihajlovića
Ljajić kaže da nikad nije nije imao protekcije kod trenera Fiorentine.
- To što nam je trener iz naše zemlje, može da bude i istovremeno mač sa dve oštrice za sve. Mi smo srećni što nam je Siniša trener, ali privilegija nema, već su na terenu oni koji se za to izbore na treninzima. Uostalom, pogled na sastav u poslednjim utakmicama to jasno pokazuje, jer nas nešto nema mnogo u timu. Doduše, ja najviše igram, Gulan s vremena na vreme, Vlada Avramov je treći golman, Jovetić je i dalje povređen... Svi smo tu, radimo, čekamo svoje šanse.

 

Sulejmani u Firenci?
Dok pojedini mediji sele Adema Ljajića iz Fiorentine, ima i onih koji u Tostanu dovode jednog drugog Srbina.
Reč je o još jednom bivšem igraču Partizana, Miralemu Sulejmaniju. Napadač amsterdamskog Ajaksa igra u najboljoj formi otkad je stigao u slavni klub iz Herenvena, pa je postao zanimljiv za klubove iz najjačih evropskih liga. Pored Italijana rado bi ga angažovali i Englezi. Ranije se spominjao Vest Hem, a sad je interesovanje pokazao Everton.
Mediji pišu da su Fiorentina i Everton spremni da ponude 12 miliona evra za Srbina. Ajaks će biti taj koji će odlučiti o sudbini srpskog igrača, jer Sulejmani ima ugovor sa "kopljanicima" do juna 2013. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online