Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.03.2011.
10:07
Đ. Pajić - Vesti A

Tražiće tri boda i na minus 10!

"Vreme je manje važno, jer smo došli ovde po tri boda i ne bi trebalo ni o čemu drugom da razmišljamo", rekao je Zoran Tošić po sletanju u hladni i vetroviti Talin.

Nekoliko kamera, fotoaparata i dvadesetak fudbalskih fanova dočekalo je reprezentativce Srbije na aerodromu u Talinu. Bio je to prijatniji deo prvog utiska po dolasku "orlova" u Estoniju.

Ono neprijatnije usledilo je po izlasku iz aerodromske zgrade, kad je potvrđena najava da ovde u Estoniji vlada pravi zimski ambijent. Olujni vetar, sneg i temperatura od samo dva stepena (ne)prilike su koji vladaju u Talinu, gradu gde najbolji srpski fudbaleri u utorak uveče (20.30 CET) igraju 90 minuta u kojima žele da ostvare potpuni takmičarski povratak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.


"Mnogi igrači, vidim po reakcijama, nisu navikli na uslove kakve smo zatekli u Talinu. Podsetio sam ih samo da smo svi u Srbiji bar nekoliko puta mogli da osetimo "čari" igranja po snegu, vetru i lošim terenima. I da zaključimo izveštaj o prognozi - vreme je manje važno, jer smo došli ovde po tri boda i ne bi trebalo ni o čemu drugom da razmišljamo", rekao je u Estoniju Zoran Tošić, strelac pobedonosnog gola u meču protiv Severne Irske. 

Bio je to miran let "orlova" od Beograda do Talina, realizovan čarter letom rumunske aviokompanije. Kao što je poznato, u ekspediciji nije bilo kapitena Dejana Stankovića i Miloša Krasića, koji su u prethodnom kvalifikacionom duelu protiv Severne Irske u Beogradu (2:1 za Srbiju) dobili drugi žuti karton.


Popularni Bambi Tošić osvrnuo se i na činjenicu da postaje sve važniji faktor u igri najbolje srpske reprezentacije.

"Od odgovornosti nikad nisam bežao. Moram, ipak, da kažem da nisam zadovoljan nivoom igre koji pružam, jer verujem da je on i dalje daleko od mojih mogućnosti. Moram da se dovedem na nivo da se nečekaju moji dobri momenti već da u kontinuitetu igram na visokom nivou", dodao je 24-godišnji ofanzivni vezista srpske reprezentacije.


Do utakmice protiv selekcije Estonije, koja je u petak, u prijateljskoj utakmici, takođe u Talinu, savladala selekciju Urugvaja (2:0) reprezentativci Srbije odradiće i dva treninga, kako bi se adaptirali na zaista uslove koji ne idu na ruku fudbalu.

Vremenska prognoza kaže da će u noći između utorka i srede u Talinu živa stići čak 10 stepeni ispod nule, pa je u tom slučaju vrlo obeshrabrujuća činjenica da će meč na stadionu Le Kok Arena početi u 21.30 po lokalnom vremenu, sat ranije po srednjeevropskom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online