Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.02.2011.
23:05
Vestionline A

LŠ: Krauč utišao San Siro, Šalke remizirao

Fudbaleri Totenhema savladali su na gostovanju Milan rezulatom 0:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je Šalke uspeo da ostane neporažen na gostovanju u Valensiji 1:1.

'Meč viner' - Piter Krauč

Jedni gol na milanskom San Siru postigao je Piter Krauč u 80. minutu na asistenciju Arona Lenona.

U prvom poluvremenu je viđena sjajna taktika menadžera "pevaca" Harija Rednapa, koji je odbranu postavio između 30 i 40 metara od gola Gomeza. Odlično su svoje zadatke u veznom redu obavili Pijenar, Sandro i Palasios, koji je potpuno zatvorio Zedorfa, pa je Milan u odsustvu Andree Pirla i Ambrosinija, bez pravog kreativca, pored vremešnog Gatuza i Flaminija, bio nemoćan na sredini terena. To je uslovilo da najbolji strelac Milana Zlatan Ibrahimović tokom prvog poluvremena ne dobije nijednu korisnu loptu i ostane potpuno nevidljiv na terenu.

Pored toga, ni Robijno se nije istakao prodorima po levoj strani. Velike probleme odbrani Milana zadavali su iskusni Ćorluka i brzonogi Džon Lenon, koji su nekoliko puta "probili" po desnoj strani, ali nijedan njihov centaršut nije završio tamo gde je bio upućen - Piteru Krauču. Milan za 45 minuta nije uputio nijedan šut u okvir gola, dok je Totehnem to učinio u tri navrata, a najbolju šansu propustio je Van der Vart, čiji je šut sa oko 25 metara uz dosta muke Amelija (zamenio povređenog Abijatija u 19. minutu) uspeo da zaustavi.

Ulaskom Alešandra Pata u drugom delu igre Milan je konačno počeo da preti timu iz Londona, koji se polako povlačio prema svom golu. Najbolju priliku za Milan propustio je Jepes, čiji je šut glavom u 50. minutu fantastično zaustavio večeras sjajni golman Gomeš. U tim trenucima je domaćin preuzeo potpunu kontrolu nad igrom. Gotovo iz identične poziciji, 10 minuta kasnije, Jepes se ponovo nalazi u gol šansi, ali Gomeš ponovo izlazi kao pobednik, pošto je praktično "vadi loptu iz gola".

I onda, u potpunoj inicijativi tima Maksa Alegrija, odjednom se za goste ukazala prilika za kontru. Luka Modrić, koji je zamenio van der Varta, i zaigrao posle samo dve nedelje od operacije slepog creva, uspeo je da "ćušne" loptu ispod noge Flaminija i prosledi brzonogog Lenona, koji je pretrčao skoro 70 metara, prevario u trku Jepesa i potom nesebično uposlio usamljenog Krauča, koji rutinski po zemlji, vara golmana Ameliju za vođstvo od 1:0.

Milan je do kraja uspeo da postigne gol, ali su polumakazice Ibrahimovića poništene u trećem minutu nadoknade zbog ofsajda. Na kraju meča viđene su nemile scene, pošto je iznervirani Gatuzo, koji je ranije odgurnuo pomoćnog trenera gostiju, pokušao i da se obračuna sa jednim igračem Totenhema.

Totenhem je tako postao jedan od retkih timova koji je pobedio i Inter i Milan u jednoj sezoni Lige šampiona. Sedmostruki šampion Evrope sa druge strane ostaje na samo jednom trijumfu u poslednjih 10 evro-mečeva.

Sačuvao Šalke na Mestalji

U drugom meču večeri Valensija i Šalke su odigrali nerešeno 1:1 (1:0). Domaćin je poveo golom Soldada u 17. minutu, a izjednačio je legenda Reala iz Madrida, Raul Gonzales u 63. minutu meča.

U sredu se sastaju Arsenal - Barselona i Roma - Šahtjor. Za 22. februara zakazani su mečevi između FC Kopenhagena i Čelsija, odnosno Liona i Reala, a 23. februara Olimpik dočekuje Mančester junajted, a Inter u reprizi prošlogodišnjeg finala igra sa Bajernom iz Minhena.

Revanš utakmice na programu su 8, 9, 15. i 16. marta.

utorak, 15. februar:
Milan - Totenhem 0:1 (0:0)
(Krauč 80')

Valensija - Šalke 1:1 (1:0)
(Soldado 17' - Raul 63')

sreda, 16. februar:
Arsenal - Barselona 20,45
Roma - Šahtjor 20,45

utorak, 22. februar:
Kopenhagen - Čelsi 20,45
Lion - Real Madrid 20,45

sreda, 23. februar:
Inter - Bajern Minhen 20,45
Marsej - Mančester junajted 20,45

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online