Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.07.2016.
12:30
S. Ban A

Tajna plave energije

Učenik Sigmunda Frojda Vilhelm Rajh bio je prvi naučnik koji je sproveo bioelektrična ispitivanja ljudskih emocija. Otkrio je da osobe u fazi visoke emocionalne ili seksualne uzbuđenosti na površini kože pokazuju promene bioelektričnih potencijala. Tvrdio je da je to više od običnog elektriciteta jer se kreće u rasponu od nekoliko desetina ili stotina milivolta. Taj fenomen je naveo Rajha da počne da proučava izvor odakle stiže ta energija. Da li tu energiju čovek dobija iz hrane, vode, kiseonika... Biljke u svojim zalihama hrane imaju energiju koju dobijaju iz sunca i atmosfere.

pixabay.com
 

Rajh je zaključio da se ta energija nalazi u našem energetskom polju, ali da ona postoji u slobodnom obliku i u otvorenoj atmosferi.

Rajh je napravio akumulator ove energije koju je prvo nazvao bioelektričnom energijom, zatim životnom energijom i na kraju orgonskom. Prilikom eksperimenata s orgonskim akumulatorom primećeno je da se količina energije akumulira u zavisnosti od kretanja i položaja Sunca, a ne spoljne, atmosferske, temperature. Boravak u ovom akumulatoru, koji može biti veličine kuće, lekovito utiče ne samo na ljudski organizam, već i na biljke koje su eksperimentalno uzgajane u ovim uslovima. Dokazano je da se usevi poboljšavaju čak i do 40 odsto.

Jeftin lek

Ako bi se akumulator orgonske energije zvanično priznao kao lekovito sredstvo, farmaceutska industrija bi iz korena morala da menja svoju poslovnu politiku jer neki smatraju da bi izlečio mnoge bolesti. To bi bilo revolucionarno, naročito ako se uzme u obzir da orgonski akumulator nije skup i može ga, uz detaljna uputstva, napraviti svaki čovek.

Rajhov pristup rešava mnogo zagonetki iz savremene biologije, a naročito fizike, koja govori da je svemir prazan. Ukoliko bi se prisustvo orgonske energije zaista dokazalo, onda bi teorija o praznini svemira pala u vodu. Na satelitskim fotografijama vide se izmaglice oko galaksija koje izgledaju plavo, a Vilhelm Rajh je pre mnogo godina otkrio da je orgonska energija plavkast fenomen.

Ova teorija Vilhelma Rajha nije naišla na blagonaklonost zvanične nauke. Uništene su knjige i materijal koji je koristio u svojim eksperimentima. Ostali su samo neki dnevnici koje je uredno tokom rada beležio. To štivo je danas interesantno jednom broju naučnika koji pokušavaju da ožive Rajhovu teoriju i naučno je dokažu.

 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Tajna božanskog oružja
ZVEZDE I MISTERIJE Zakoni kosmičke energije
ZVEZDE I MISTERIJE Ljubitelji tajni
ZVEZDE I MISTERIJE Napajanje kosmičkom energijom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online