Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.05.2016.
12:30
S. Ban A

Mesec topi kilograme

Naučno je dokazano da Mesec utiču ne samo na reke, mora i okeane već i na nivo vode u našem organizmu. U svetu je veoma popularna dijeta pod Mesečevim menama, koja skida suvišne kilograme i čisti organizam od otrova. Njeno osnovno pravilo glasi - ne sme se ništa jesti 24 sata od prvoga sata promene lunarne faze. U to vreme dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam zadržava zbog nekvalitetne ili preobilne ishrane, ali i zbog stresa. Treba znati da Mesečeve mene ne utiču podjednako na sve ljude. Poznato je da postoje četiri mene - mlad Mesec, prva četvrt, pun Mesec i poslednja četvrt.

pixabay.com
 

Dijeta, znači, počinje u vreme kada Mesec započinje novu menu. U toku naredna 24 sata treba da popijete bar dva litra vode. Možete i limunadu ili čajeve, ali bez šećera. Na ovaj način je moguće izgubiti i do tri kilograma. U vreme smene Mesečevih mena menja se i metabolizam, pa je smanjen osećaj gladi. Ipak, lekari upozoravaju da osobe koje imaju bilo kakav zdravstveni problem treba da budu veoma oprezni i da ne započinju ovakav režim na svoju ruku.

Kada je Mesec u opadanju (od punog do poslednje četvrti) voda se ne nagomilava u organizmu kao kad je Mesec u porastu, pa zato možete da budete opušteniji i da jedete ono što volite, ma koliko bilo kalorično.

Nesanica

Mesec utiče na dnevna dešavanja koja su uzrokovana promenama raspoloženja i opštom atmosferom. S vremena na vreme, baš zbog smene Mesečevih mena, ljudi imaju neobjašnjive promene raspoloženja, javlja se razdražljivost, ali i osećaj depresije. Mnogi ne mogu da spavaju u vreme punog Meseca.

U vreme kada Mesec raste, i te kako treba voditi računa o tome šta nam je na tanjiru. Ne sme se preterivati s količinom, a treba voditi računa i o kvalitetu hrane, jer će organizmu biti potrebno mnogo više da ga preradi.

Pun i mlad Mesec - iskoristite ove mene i na 24 sata odreknite se hrane i pića, naravno osim vode. To je najefikasniji način da se organizam oslobodi svih zaostalih otrova i masnoća.
Mesečeve mene su značajne i za druge oblasti života. Kada je Mesec u porastu, započnite nove poduhvate, jer će imati tendenciju da se razvijaju i rastu.

U obrnutom slučaju, kada je Mesec u opadanju, izbegavajte bilo kakav novi početak, jer će sve ići otežano i usporeno. U vreme Mesečevih mena izbegavajte radikalne rezove u svom životu. Uzdržavanje i samokontrolu koju pokazujete u odnosu na hranu primenite kao model opšteg ponašanja.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Zvezde tope kilograme
ZVEZDE I MISTERIJE Prokletstvo punog Meseca
ZVEZDE I MISTERIJE Mesec diktira raspoloženje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online