Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.05.2015.
12:30
S. Ban A

Pravo vreme za operaciju

Astrološki pravac koji se bavi zdravljem zove se astromedicina. Za ovaj način tumačenja natalne karte postoji mnogo različitih tehnika, ali, jedna od najzastupljenijih koju danas sve češće koriste i doktori medicine jeste praćenje tranzitnog položaja Meseca kao i njegova pozicija u natalu.

zastavki.com
 

Kada je Mesec u Jarcu, ne savetuje se nikakvo lečenje, jer, ovo je slika zaleđene vode pa su, prema tome, sve funkcije skamenjene i zarobljene. Isto tako, u fazi Mladog Meseca, nije preporučljivo sprovoditi ili otpočinjati lečenje, jer su tada velike oscilacije u atmosferi, završava se jedna faza i otpočinje nova. Ovaj period je naročito izazovan za psihopate jer su oni hipersenzibilni na ovakve vibracije.

Kada su operacije u pitanju, važni su aspekti koji opisuju tok i dejstvo anestezije. Anesteziju lakše podnose vodeni tipovi Rak, Škorpija, Ribe, ali, uopšteno, svi drugi tipovi će lakše podnositi ako se zahvat izvodi dok je tranzitni Mesec u znaku Raka, Riba ili Vodolije. S druge strane, anesteziranje ili hipnoza mogu biti veoma opasni ako se izvode u trenutku kada je tranzitni Mesec loše aspektovan u odnosu na Pluton i Saturn, ali i Jupiter koji svoju dobrodušnu zaštitničku ulogu može izokrenuti i stvar nekontrolisano rasplinuti.

Ko od čega oboleva

Zemljani znaci (Bik, Devica, Jarac) obolevaju od reume, gihta, angine, vena, bubrega. Bolesti vodenih znakova (Rak, Škorpija, Ribe) nastaju usled fizičkih povreda, ali i neumerenog rada jetre i prostate, hormona. Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac) pate od kardiovaskularnih bolesti. I, na kraju, vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) bolest najčešće dolazi kao posledica psihoneuroze.

Što se tiče same operacije, tu je situacija malo drugačija. Najbolje je izvesti dok je Mesec u Raku, Ribama, Strelcu, čak i Ovnu. Za žuč je bolje dok je u Raku ili Devici, a nije dobro dok prolazi kroz Škorpiju, Strelca i Jarca jer, smatra se da tada žuč i jetra rade tromije. Mesečev prolaz kroz znak Lava uopšteno nije povoljan, jer, tada srce radi tromije.

Za operaciju nije dobro ako Mesec trpi loš aspekt od Marsa, jer, tada su očekivana obilna i nekontrolisana krvarenja. Uz sve to, smatra se, da nikada nije dobro rezati onaj organ tela u kome se trenutno nalazi tranzitni Mesec, jer taj organ radi tromo i funkcija razmene materija je usporena. Sve ovo važi i za Mesečev tranzit preko natalnog Saturna. Što se oporavka tiče, Mesec može biti od velike pomoći ukoliko je u rastu.

Sve ovo su opšte odrednice, a za konkretnu prognozu potrebno je sagledati ceo natalni horoskop. U njemu, važnu ulogu igraju šesto polje (higijena), četvrto (kućna nega), osmo (smrtna opasnost) i 12. kao polje izolacije. Stari astrolozi su smatrali da je za prognozu važno pogledati i tačan trenutak početka bolesti. S druge strane, jasno je da je to skoro nemoguće utvrditi. Ipak, takva analiza se može primeniti u slučajevima kada je tegoba ili bolesno stanje nastalo kao posledica neke povrede.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Ovan - zvezda zabave
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online