Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 31.10.2015.
00:30
B92 A

Lekari priznali: Ovaj prirodni lek sprečava srčani i moždani udar

Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu.

Tanjug/AP
Med i cimet najbolji lek za vaše srce

Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružje u borbi protiv mnogih bolesti. 

Više od 4.000 godina, med se koristi kao tradicionalni lek za skoro svaku bolest. Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja istinita. 

Kako je bilo pozitivnih uverenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u lečenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u lečenju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis. 

Smanjenje holesterola 

Dodajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Konzumacija ove mešavine će izazvati smanjenje holesterola za 10% u roku od dva sata. 

Kardiovaskularne bolesti 

collective-evolution.com
Savršena kombinacija: Med i cimet

Ujutru, umesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hleba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i sprečite mogućnost dobijanja srčanog udara. 

Protiv artritisa 

U šolji ključale vode pomešajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće će vam pomoći u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv infekcije žučne kese 

Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mešavinu gore pomenutu, ali ovaj put promenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda. 

Protiv prehlade 

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mešavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Ova navika će pomoći u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa. 

Jača imunitet 

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove namirnice, jer prirodno štite telo od bakterija i virusa.

POVEZANE VESTI

Subota 31.10.2015. 01:02
Здравље није све,али без здравља,све је ништа . Здрав човек има хиљаду жеља.Болестан само једну . Водите рачуна о свом телу.То је једино место где можете да живите . Рецепт за дуг и здрав живот је : умереност,чист зрак,лаган посао и мало неге . Пола доктора вам не би требало ако би се само мало више консилтовали са др.Сунце .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online