Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.12.2011.
08:00
B92 A

Praznična gedžet-detoksikacija

Iako vam je teško da priznate, nije nimalo lako da se otkačite od društvenih medija, emaila, smartfona i drugih gadžeta na koje se veći deo vašeg života oslanja, čak i tokom praznika.

Učinite sebi i svojoj porodici uslugu i pokušajte da sledite neka jednostravna pravila da biste dozvolili sebi odmor ispunjen ljudima i lišen stresa.

Iskoristite praznike za odmor ispunjen ljudima i lišen stresa
 

1. Nemojte se "odvikavati" bez priprema

Verovatno je poslednja stvar na vašoj novogodišnjoj listi pravljenje rasporeda, ali on je neophodan da biste zadržali zdrav razum. Ne morate da se "skidate na suvo" sa telefona, kompjutera ili iPada, već svaki dan odvojte malo vremena da proverite mailove i, možda, postavite neku prazničnu fotku. Ali vodite računa da ne preterate.

2. Napajanje uređaja

Jedan od najboljih načina da izbegnete "zabadanje nosa" u svoj uređaj jeste da ih ne punite preko noći. U tom slučaju ujutru ćete biti primorani da ih ostavite „nasamo„ nekoliko sati. Takođe, vodite računa da ih punite u spavaćoj sobi, a ne tamo gde najčešće boravite i gde ćete moći da ih obilazite svakih par minuta.

3. Stišajte ton

Nek vam ton bude namešten na ”silent”. To je veoma važno jer, ako ne dobijate stalne signale vezane za razne updateove i iskušenje da stalno gledate u spravu će biti manje. A samim tim ćete izbeći stres. Ako su vam zvuci za razne notifikacije uglavnom vezani za poslovne stvari (emailove ili važne pozive), neka ta tenzija ostane ograničena samo na vreme kad držite uređaj pri ruci. Takođe, obavestite sve poslovne saradnike da ste na odmoru i kada i gde mogu da vas dobiju.

4. Stara škola

Verovali ili ne, svoju dnevnu dozu vesti možete da saznate i iz novina. Umesto da se otuđujete od familije tako što ćete čitati najnovije naslove na svojim uređajima, uzmite novine, raširite preko stola i svi zajedno čitajte. Uključite i ostale članove u diskusiju i ukrstite mišljenja. Em je dobra prilika da se povežete sa bliskim ljudima, em će vam dati oduška jer ćete stresne vesti podeliti sa još nekim umestio da sav materijal gutate u sebi.

5.Strateško lociranje

Bilo bi najjednostavnije da praznični stres svedete na nulu tako što ćete svoj telefon staviti negde gde mu nije lako prići, ali budimo realni: ponekad će vam zatrebati za slučaj nužde. Iz tog razloga možete da postavite uređaj na neko dobro osmišljeno strateško mesto. Ako, recimo, izlazite negde van kuće stavite telefon u džep ranca, a ne u farmerke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online