Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.12.2016.
06:30
Sponzorisani tekst A

Bajkovita zima u Novom Sadu

Novi Sad, Újvidék ili Neusatz već tri stotine godina prostor je raznolikog i bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive.

Turistička organizacija Novog Sada
 

Jedna od deset najboljih evropskih turističkih destinacija u 2016. godini i evropska prestonica kulture za 2021. godinu, ove zime otvoriće ne samo svoja vrata za sve posetioce, već i svoje srce svima koji nađu načina da u novosadskoj zimskoj bajci i uživaju.

Dođite u grad muzeja, galerija, arhitekture, najrazličitijih i najraznovrsnijih manifestacija poput internacionalno nagrađivanog muzičkog festivala EXIT, u grad sjajnih domaćina. Dođite u jedan od retkih gradova čije ime stranci koji su ovde boravili, izgovaraju sa osmehom i uverite se zašto je tako.

Pozivamo vas da prve, praznične trenutke dolazeće 2017. dočekate u Novom Sadu, proslavljajući dva Božića i dve Nove godine.

Između dva Božića, između julijanske i gregorijanske Nove godine, u Novom Sadu živi vreme radosti, srećnih trenutaka, darivanja i deljenja. U vreme zimskih prazničnih svečanosti novosadski trgovi i ulice su koncertni podijumi i dvorane, mesta univerzalnih poruka ljubavi, sreće i mesta otvorenog srca za sve ljude. Muzika i ples, sreća i darivanje, zadovoljstvo i uzajamnost, nekonvencionalnost i otvorenost, tolerancija i prihvatanje, kreativnost i nova iskustva, postaviće Novi Sad u vaša srca zauvek.

U novogodišnjoj noći, dozvolite sebi neponovljivo iskustvo uživajući u Novogodišnjem koncertu na Trgu slobode, u pesmi i igri, radosti i opuštenoj atmosferi. Događaj je tradicionalno postao mesto okupljanja starih prijatelja rasutih po svetu i mesto novih druženja iz kojih se rađaju neka nova prijateljstva ili buduće ljubavi. Zato već sada svojim prijateljima zakažite susret u Novom Sadu na mestima koja već znate ili koja želite da upoznate i zajedno uđite u "Novo leto".

Pozivamo vas da osetite novogodišnju toplinu ravničarskog grada, da se prepustite laganoj šetnji ulicama i pesmi njenih svirača, da uzvratite osmeh slučajnim prolaznicima. Razmenite iskru i osetite prazničnu euforiju na trgovima, pasažima i pijacama. Zastanite pred uličnim crtačima, prođite Božićnom ulicom i svojim čulima poklonite uživanje  u vojvođanskim slatkišima. Okusite neka od brojnih domaćih vina ili raznolikih tradicionalnih jela koja su savršena i neponovljiva kombinacija kuhinja od Beča do Istanbula.

Šta čini zimu u Novom Sadu bajkovitom?

Novi Sad svojim sugrađanima i svima koji se u njega upute tokom decembra i januara, ponudiće magične i nezaboravne trenutke.

Novosadski Trg slobode biće "Novosadski Winterfest" - mesto na kojem ćete moći da se ugrejete i pesmom i hranom i divnim ambijentom, da budete humani, da zapevate, da ponesete suvenir, da uživate u umetnosti, kao i da se prvi put posle 50 godina, novosadskim centrom provozate kočijama.

Bajka se ovde ne završava..

Fijaker vas može odvesti i do "Ledene šume" u koju će se tokom prazničnih dana pretvoriti novosadski "Dunavski park". Klizalište će biti sve njegove staze i ova ledena oaza u sred ravnice, biće pravi događaj za sve uzraste.

Zato vas još jednom pozivamo da ove zime ne odolite novogodišnjoj čaroliji Novog Sada, da dođete i dozvolite nam da vam stvorimo nezaboravne uspomene. Više informacija možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada, www.novisad.travel.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online