Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.02.2014.
08:00
punkufer.dnevnik.hr A

Top 5 gradova na vodi

Prema časopisima za putovanja i odmor, gradovi na vodi koji su najbolji za život su: Stokholm, Hamburg, Nica, Sidnej i San Francisko.

Stokhiolm se smatra za jedana od najlepših gradova na svetu
 

1. Stokholm, Švedska - Ovaj grad, nalazi se na 14 ostrva i smatra se jednim od najepših gradova na svetu. Iza sebe ima više vekova bogate istorije i kulture, a u današnjem, modernom vremenu jedno je od onih mesta u kojima se zadovoljstvo krije gotovo svuda. Šetnja, šoping, razgledanje muzeja ili ručak u nekom od brojnih restorana samo su neke od aktivnosti koje Stokholm nudi. Sa prekrasnim starim gradom, lukom za samo drvene brodove, mnoštvom muzeja, prelepih šetališta i kulturnih događaja kojih nikad ne manjka, nije ni čudo da ga zovu – glavnim gradom Skandinavije.


Hamburg je poznat po mnogim rekama koje se ulivaju u jednu - Elbu
 

2. Hamburg, Nemačka - Ovaj grad nalazi se na severu Nemačke, a ujedno je i drugi po veličini u Nemačkoj. Grad je poseban po tome što se u njemu susreću mnoge reke koje se spajaju u jednu – Elbu. Vožnja oko luke, švrljanje po starom delu grada i otkrivanje novog centra Hamburga, Hafen sitija. Postoji puno načina kako se približiti i osetiti fascinantni šarm tradicijom bogatog, ali i modernog, trgovačkog grada Hamburga.

Nica je grad na Azurnoj obali, između Kana i Monaka
 

3. Nica, Francuska - Nica je grad sa oko 350.000 stanovnika smešten nedaleko od italijanske granice, između Kana i MonaKa. Grad se može lako podeliti u tri dela - stari dEo grada, staro rimsko regionalno središte Simez i novi deo grada. Ako želite osetiti kulturnu i istorijsku stranu grada svakako posetite stari grad, a ako ste željni ležernog i modernog provoda, tada je novi deo grada vaše odredište. Novi grad se prostire duž obale, a ovaj deo je popularan po dugim alejama i velikim palmama. Nešto kao Majami.

Sidnej je osnovan 1788. godine
 

4. Sydnej, Australija - Sidney je najmnogoljudniji i najstariji grad u Australiji, osnovan 1788. godine. Grad je omiljeno turističko odredište, a zbog svog lepog položaja, plaža i klime mnogo je puta odabran kao najbolje odredište za život ili odmor. Sidnej je predivan grad i takav opis može da zahvali moru koje ga okružuje. Najpoželjniji kvartovi smešteni na obalama Port Džeksona.

San Francisko je poznat po brojnim neboderima
 

5. San Francisco, SAD - San Francisco je četvrti najveći grad u Kaliforniji i 12. u SAD-u. Smešten je na poluostrvu na ulazu u Zalic San Francisco, na Tihom okeanu. Najznačajnija znamenitost je jedan od najpoznatijih svetskih mostova, crveni "Golden Gate" koji vodi preko ulaza u zaliv, a druga stvar po kojoj je grad poznat su brojni neboderi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online