Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.07.2012.
08:00
Vestionline A

Opasnosti koje vrebaju u hotelima

Srce je tamo gde je dom, a hotel, odnosno hotelska soba u kojoj boravite definitivno je mesto na kojem maksimalno treba da koristite glavu.

Pazite kako se ponašate u hotelima
 

Svrha teksta objavljenog na stranicama independenttraveler.com nije da se turistima i putnicima utera strah u kosti, nego da goste hotela upozori na opasnosti koje vrebaju. Naizgled sitne prevencije mogu sprečiti katastrofu koja bi mogla da pokvari vaše putovanje.

U nastavku donosimo top pet stvari koje nikada ne bi trebalo da radite dok boravite u hotelu u nekoj stranoj zemlji – za vaše dobro.

Ne naslanjajte se na prozore

U poslednje vreme mnogi upozoravaju na slabu sigurnost prozora u hotelskim sobama. U junu je jedna dvogodišnja devojčica pala kroz prozor hotela u  Minesoti. Preživela je, ali je u bolnicu prevezena u kritičnom stanju.

Iste nedelje, hotel W u Austinu zatvoren je na nekoliko dana nakon što je s njega otpalo nekoliko staklenih stena s balkona. Povređeno je četvoro ljudi.

U drugom incidentu istog hotela dve žene su pale kroz prozor hotelske sobe, a jedna od njih je poginula. Možda vam ovo nije dovoljno uverljivo, ali autor teksta napisao je da je u Guglu upisao 'padovi s hotelskih prozora'  i da se pojavilo dovoljno rezultata za upozorenje – ne naslanjajte se na prozore u hotelskim sobama.

Klonite se minibarova

Minibar spada u istu kategoriju kao i prekrivač za krevet u hotelu – postoji, tu je nadohvat ruke, ali nema šanse da ću ga ikada koristiti. Ali, mnogi dođu u iskušenje da zavire šta se sve krije u tom malom frižideru pored kreveta. Ne nasedajte, čokoladica od četiri dolara ili nešto puno skuplje za čas će se naći na vašem računu. Nepotrebno.

Izbegavajte da pijete iz staklene čaše

Hotel je leglo mikroorganizama koje za sobom ostavljaju putnici, gosti hotela. Daljinski, prekidači za svetlo, prekrivač za krevet – sve to puno je raznih bakterija koje ne želite u svojoj blizini i opsesivni putnici ih izbegavaju.

Tom spisku treba dodati još jednu stvar oko koje su oprezni čak i oni manje zahtevni gosti – staklenu čašu. Ipak, nju dotičete usnama. Postoje zakoni koji kažu da se te čaše moraju dezinfikovati, ali ne možete biti sigurni da osoblje hotela to zaista radi. Najbolje je ili ne koristiti čašu ili je nekoliko minuta isprati pod vrućom vodom. Što je sigurno – sigurno je.

Broj vaše sobe neka bude tajna

Postoji niz praktičnih saveta u Vodiču za sigurnost hotela, a jedno od njih bi trebalo da znaju svi gosti, pogotovo žene koje putuju same – ne dopustite da se na recepciji naglas izgovori broj vaše sobe! Ako se to dogodi, zatražite drugu sobu i ključ. Nikad ne znate ko stoji u lobiju hotela i čeka baš takvu informaciju.

Ne ignorišite recenzije hotela

Svake godine TripAdvisor objavi popise najprljavijih hotela u Aziji, Evropi, Indiji i Americi. Verujte, neka od tih iskustava mogu biti ravna noćnoj mori. Izbegnite odsedanje u nekom od tih hotela tako što ćete proveriti u kakvom su stanju i šta o njima pišu na specijalizovanim stranicama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online