Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 10.12.2011.
08:00
Mondo A

Šta nudi Železnica Srbije svojim putnicima?

Železnice Srbije uvode nove ponude i povlastice. Putnicima međunarodnog voza "Avala" sada se nudi i prevoz bicikala po ceni od pet evra u jednom pravcu.

Foto: ilustracija
 

Železnice Srbije će prvi put od novog reda vožnje, od 11. decembra, uvesti novu ponudu "Šparšin" (Sparschiene) za putovanje od Beograda do austrijskog grada Filaha, a karta sa rezervacijom sedišta u jednom smeru će koštati 29 evra. Za povratno putovanje karta će iznositi 58 evra, saopštile su srpske železnice.

Železnice Srbije će u saobraćaju sa Crnom Gorom, od 11. decembra, uvesti novu povlasticu za grupna putovanja, tako da će za grupe koje broje više od 21 osobe karte koštati 50 odsto jeftinije.

Do sada je za grupna putovanja do Crne Gore, od šest do 20 putnika, važio popust od 30 odsto.

Karta do Crne Gore, od novog reda vožnje, važiće samo jedan dan umesto mesec dana koliko je bilo do sada.

U saobraćaju sa Hrvarskom i Slovenijom, za grupna putovnja mladih do 20 godina starosti u ponudi je povlastica od čak 70 odsto.

Za grupu koja broji od šest do 20 putnika pravo na besplatnu vožnju imaju dva pratioca, dok grupa od 21 do 30 putnika ima pravo na tri gratis karte za pratioce.

Ukoliko u grupi ima od 31 do 40 putnika četiri osobe mogu da se prevoze besplatno, a pravo na pet besplatih karata za prevoz ostvaruje grupa putnika koja ima od 41 do 50 članova.

Od novog reda vožnje voz "Beograd" na relaciji Beograd - Budimpešta Keleti - Beograd, koji iz Beograda kreće u 22.10 sati, a iz stanice Budimpešta Keleti u 22.20 sati, imaće novu ponudu i to prevoz u kušet i spavaćim kolima.

Cene ležaja za putovanje u jednom smeru u kolima za spavanje biće: 11 evra u kabini sa tri ležaja (turist), 17 evra u kabini sa dva ležaja (dubl) i 39 evra u singl kabini, dok za ležaj u kušet kabini treba izdvojiti 9,40 evra.

"Železnice Srbije", prvi put od novog reda vožnje uvode novu ponudu za korisnike železničkih usluga, a to je prevoz bicikla.

Ova ponuda će za sada biti dostupna samo putnicima međunarodnog voza "Avala", koji saobraća na relaciji Beograd (6.46 sati)-Budimpesta-Prag (5.39 sati) - Beograd.

Putnike će prevoz bicikla, bez obzira na destinaciju, koštati pet evra u jednom smeru.

Od primene novog reda vožnje, za pet odsto biće povećane cene karata po ponudi Balkan Flexipaš.

Karta kupljena u ponudi Balkan Flexipass omogućava da se na prugama: Bugaske, Rumunije, Grčke, Turske, Makedonije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije putuje pet, sedam, 10 ili 15 dana (po izboru putnika) u okviru roka važnosti karte koji iznosi mesec dana.

POVEZANE VESTI

Subota 10.12.2011. 12:28
Prosle godine sam se iz Venecije vracao vozom za Bg. Vagoni su bili nasi ,kao i kondukter.. pokazao sam mu kartu uredno kupljenu na salteru u Veneciji a on mi kaze " Druze daj za pivo da ti nestavim u kupe nekog siptara..Ja se malo zbunio,reko "molim" on rece "sad cu da ti posaljem tri siptara u kupe ako nedas za pivo" Ja mu rece" mogo bi ti malo kroz prozor na svez vazduh da se osvezis" on se okrenuo i do bg.-kad je prolazio pored kupea nije zastajao..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online