Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.04.2011.
08:00
Net.hr A

Mislite da ste bili "bogu iza nogu"? Pogledajte ovo!

Dok neki vole putovanja preko turističkih agencija u proverene turističke destinacije, uvek će biti i onih koji žele potpuno drugačije iskustvo – avanturu koja se ne zaboravlja.

Možda ste do sada već bili u prilici da kažete: "Bio sam u... i to je stvarno usred ničega", ali jeste li se ikada zapitali kako biste se osećali da posetite neke zaista najzabačenije tačke na Zemlji, kao što je Rt Jork u Australiji ili ostrvo Olkhon u Rusiji?

Evo prilike da barem na ovaj način zavirite u neka od naskrivenijih i najzabačenijih  mesta usred ničega.

Konkordija, Pakistan

Konkordija u Pakistanu

Da biste došli do Konkordije, Baltora, Godvin-Ostena i glečera Vigne u Baltistanu, severnom Pakistanu, morate da pešačite desetak dana. Jednostavniji način od toga ne postoji. Kako ju je opisao fotograf Galen Rouvel, Konkordia je prestolje planinskih bogova, a koliko je zabačena i daleka, toliko je i prekrasna. Ime su joj dali evropski istraživači, koji su smatrali da izgleda kao mesto u Alpima.

Rt Jork, Australija

Iako je Australija poznata po tome da je "na kraju sveta", australijski Rt Jork čak i za Australijance predstavlja zabačenu i zabranjenu zonu. Reč je o najsevernijoj tački Australije, do koje se može stići putem na četiri točka. Ulica je u tako lošem stanju da će vam zubi ispasti za vreme vožnje. Rt je udaljen oko hiljadu kilometara od Kairnsa, što znači dane i dane vožnje. Nagrada za takav mučan put biće stenovit pejzaž, i to je to. Pošto dođete tamo jedino što vam preostaje je da se vratite se. Ali barem možete da kažete da ste zaista bili bogu iza nogu.

Ostrvo Olkhon, Rusija

 Ako krenete na putovanje Transsibirskom železnicom, jedno od zabačenijih mesta na tom putu je otok Olkhon, koji se nalazi na Bajkalskom jezeru, najdubljem slatkovodnom jezeru na svetu. Do tamo vam trebaju oko tri i po dana vožnje železnicom iz Moskve, a tri dana iz Pekinga. Dugačko oko 72 kilometra, ostrvo Olkhon je najveće ostrvo na Bajkalskom jezeru, poznatom i po nazivu Plavo sibirsko oko. Inače, jezero, s obzirom na dubinu od 1.637 metara i veliku površinu (31.500 km2), sadrži više od 20 odsto svetskih zaliha slatke vode.

Dvorac Skoti, SAD

Dvora Skoti u Dolini smrti
 

Čikaški milioner Albert Džonson je 1920-ih u kalifornijskoj Dolini smrti, u području u kojem su uslovi za život nemogući, pronašao nešto puno vrednije od zlata – zdravlje. I tako je sagradio dvorac u pustinjskoj dolini u kojoj su temperature strahovito visoke. Danas taj ranč u španskom stilu, koji je udaljen 70 kilometara od najbližeg naselja u Dolini smrti, drži tri rekorda: to je najtoplije, najsuvlje i najniže mesto u Severnoj Americi, a izgleda kao rezultat ludosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online