Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.04.2013.
08:00
24sata.rs A

Pej pal se ''izbagovao'' zbog navale prijava iz Srbije

Tri dana pošto je servis za plaćanje preko interneta, ''Pej pal'', postao dostupan u Srbiji, interesovanje za njega nimalo ne jenjava. Veliki broj korisnika se za kratko vreme registrovao, pa je vrlo moguće to opteretilo sistem i nakratko onemogućilo kupovinu preko interneta.

Foto: Ilustracija

Ovo je ogroman napredak za onlajn poslovanje iako se ''Pej pal'' nalazi u prvoj fazi poslovanja na našem tržištu, tačnije nisu omogućene sve uslugu. Za sada korisnici samo imaju mogućnost da plaćaju usluge i razne proizvode preko interneta.

Međutim i ova opcija je bila onemogućena mnogima korisnicima, a iz kompanije ''Pej pal” kažu da je to privremeni problem nastao zbog velikog broja prijava, pa su svi sistemi opterećeni.

''Procedura zahteva određeno vreme zbog provere podataka kako bi korisnici bili sigurni. S druge strane, moguće je da je veliko interesovanje i povećan broj prijava u kratkom vremenskom roku opteretio i naše, ali i bankarske sisteme. Ovi problemi će se rešiti veoma brzo i Pej pal će moći da se koristi bez ikakvih problema'', objašnjavaju iz ove kompanije.

Korisnici u Srbiji za sada mogu samo da kupuju, ali ne i da primaju uplate na svoj ''Pej pal” nalog. Iz kompanije napominju da će to takođe biti moguće, ali ne mogu da kažu tačan datum kada će to početi s radom.

''Sve zavisi od tržišta i to je standardna procedura ulaska u etapama. Zakonskih ograničenja nema, osim par akata koji se takođe rešavaju u hodu, ali to nema veze sa samom kompanijom, već sa regulatorima. Čim se krene u narednu, etapu korisnici u Srbiji će biti obavešteni'', objašnjavaju iz ''Pej pala".

Slanje novca je besplatno, dok se za primanje novca uzima provizija do tri odsto, a moguće su i dodatne takse u zavisnosti od država između kojih se vrši transakcija. Plaćanje u dinarima još uvek nije moguće, a to će se dogoditi kada ''Pej pal" odabere banku u Srbiji preko koje će vršiti takve naplate.

Prijave na ovaj servis su besplatne i zahtevaju nekoliko sigurnosnih provera. Na otvoreni nalog moguće je vezati nekoliko platnih kartica. One mogu biti debitne ili kreditne, a podržane su ''viza", ''masterkard", ''viza elektron" i ''amerikan ekspres", a ostale kartice će vremenom postati dostupne za ovaj servis.

Potrebna je verifikacija kartica, koja se vrši tako što sam ''Pej pal'' skine 1,5 evra sa računa (novac se vraća u roku od 24 sata) i posle toga korišćenje tih kartica je moguće. O prednosti i manama ovog servisa, možete pročitati OVDE.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online