Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.06.2014.
20:00
Vesti A

Ima neka tajna veza... između šminke i karaktera

Šta vaša šminka govori o vama? Prema jednom tumačenju, dame koje ističu oči su zavodnice, a one koje naglašavaju usta žele duhovno jak odnos, dok previše šminke govori o nedostatku samopouzdanja.

Žene koje ističu oči su prirodne zavodnice
 

Opsesija žena šminkanjem odaje njihove karakterne osobine. Italijanski psiholozi su odgonetnuli ženski karakter u zavisnosti od toga kako se ulepšavanju.
 

Žene koje preziru šminkanje = jake žene

Iako žene generalno "bije glas" da su u stanju satima da sede pred ogledalom i da se ulepšavanju, to ipak nije tačno. Naime, veliki je broj dama koje preziru šminka. Psiholozi smatraju da takve dame imaju jaku ličnost i naglašenu želju za prirodnim i jednostavnim odnosima sa ljudima. One uglavnom nisu omiljene u društvu, ali ljudi sa kojima su bliske ih iskreno vole i poštuju.

 

Prenašminke žene = nedostatak samopouzdanja

Doterane žena privlače pažnju na svakom koraku. Ipak, previše šminke na licu i svakodnevno došminkavanje za sve moguće prilike, pa čak i za bacanje smeća, ukazuje na nedostatak samopouzdanja. Psiholozi tvrde da preterano sređene dame imaju jaku želju da se dopadnu, ali i da istovremeno strahuju od odbacivanja ukoliko ne deluju savršeno. Zato pridaju mnogo veću pažnju oblačenju, negovanju tela ili šminkanju nego duhovnom i intelektualnom aspektu.

Žene koje se previše šminkaju nemaju dovoljno samopouzdanja
 

Dame koje ne mogu bez maskare = žene zavodnice

Većina žena je ipak umerena u šminkanju, mada i one imaju određene delove lica koje više naglašavaju. Neke akcentuju oči, druge naglašavaju usta, a stručnjaci i za to imaju objašnjenje. Dame koje ne mogu bez maskare i ističu oči su rođene šarmerke. Dok žene koje naglašavaju usta uz pomoć jarkih boja, imaju potrebu za zbližavanjem u seksualnom, ali i u duhovnom smislu.

Opsednutost noktima = potreba za kontrolom

Žene koje "robuju" noktima i veću pažnju posvećuju manikiranju nego šminkanju imaju izraženu potrebu da urede svoj život i uzmu konce u svoje ruke. Crveni lakovi za nokte su odlika zavodnica, ali i melanholičnih ličnosti, koje žale za prošlim vremenima i robuju uspomenama. Tamne i neobične nijanse otkrivaju buntovnice, a neupadljive boje su odlika romantičarki.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online