Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.03.2013.
08:00
Frendice A

Brzinski trikovi za lepotu

Koliko puta vam se desilo da mnogo žurite, a i dalje vam se vide tragovi jastuka na licu posle buđenja ili su vam otečene oči ili vam se još nije osušio lak na noktima ili vam je još mokra kosa, a napolju duva vetar? Saznajte trikove koji će vam pomoći da postignete željeni izgled za vrlo kratko vreme.

Stres! Kasnite i nemate vremena za sređivanje...poslužite se trikovima
 

SUŠENJE LAKA ZA NOKTE
Potopite nokte u posudu vode s kockicama leda. Ledena voda suši lak na brzinu. Zatim dva minuta lak sušite na vazduhu i onda opet potopite u hladnu vodu tri minuta. Između dva sloja laka, hladnim vazduhom iz fena sušite prvi sloj.

SMANJITE NATEČENOST OČIJU
U peškir ili u krpu umotajte kesicu smrznutog povrća i stavite preko lica da odstoji 10 minuta. Zašto kesica s povrćem? Zato što oblik odgovara obliku lica. Mekani peškir natopljen u čaj od kamilice će takođe pomoći.

BRZO SUŠENJE KOSE
Pošto ste oprali kosu, dobro je istrljajte peškirom, pa zatim stavite penu za kosu jer će ona onemogućiti da dlaka apsorbuje više vode. Kad stavite penu, okrenite glavu

Koristite penu za brže sušenje kose!

prema dole i sušite. Kada se donji deo kose osuši, četkom češljajte gornji deo i sušite. Ovako ćete sušenje skratiti bar za trećinu uobičajenog vremena.

KAKO UKLONITI OTISKE JASTUKA SA LICA
Kada ustanete umijte lice toplom vodom, a zatim umasirajte hidratantnu kremu. Topla voda poboljšava dotok krvi. Za tili čas crte od jastuka će nestati. Takođe, bolje je da umesto na pamučnoj spavate na satenskoj jastučnici.

NAJBRŽE LEČENJE IRITACIJE OD DEPILACIJE
Na depiliranu zonu namažite malo hidrokortizonske kreme (kupite je u apoteci i držite pri ruci). Izbegavajte depiliranje tri dana pre i posle menstruacije, jer je tada koža najosetljivija pa je iritacija neminovna.

SPREČITE ZNOJENJE LICA
Dok vežbate stavite hladan, vlažan peškir iza vrata. Hladnoća skuplja krvne sudove i pomaže da se temperatura tela brzo spusti. Tako će i umivanje hladnom vodom imati isti efekt. Kada idete da vežbate, ponesite sa sobom flašicu u spreju napunjenom hladnom vodom pa kad osetite da vam lice gori, lagano poprskajte lice i osetićete momentalno osveženje.

REŠITE SE PERUTI
Kratko i jasno - pomešajte 400 ml jabukovog sirćeta s 400 ml vode. S tim isperite kosu i perut će nestati.

KAKO UKLONITI TRAGOVE KREME ZA SAMOPOTAMNJIVANJE
Natopite vatu limunovim sokom i pređite preko delova koji su vam šareni. Limunska kiselina je prirodni izbeljivač i piling kože. Druga opcija je masaža kružnim pokretima i to sodom bikarbonom po šarenim delovima. Kremu za tamnjenje možete pomešati s hidratantnom kremom jer će boja na taj način biti prirodnija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online