Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.06.2012.
08:00
Female A

Želite lepu, svilenkastu i sjajnu kosu?

Kosa je jedan od najvažnijih činilaca sveukupnog izgleda. Ako kosa ne izgleda lepo i zdravo, znate da to ponekad može da znači katastrofu za celokupan izgled, a i opšte je poznato da loša frizura može da pokvari i ceo dan. Mnoge žene, žele da imaju lepu, svilenkastu i sjajnu kosu, koja naglašava lepotu, ali nijedan univerzalni savet zapravo ne može puno da pomogne.

Odredite teksturu svoje kose, pa je tretirajte na pravi način

Različite teksture kose zahtevaju različitu negu kako bi kosa postala sjajna. Zato, prvo morate da odredite teksturu svoje kose, kako biste svaki put mogli da je tretirate na isti način do sjaja.

 

RETKA KOSA

Ako imate retku kosu, trebalo bi da birate šampone koji sadrže proteine i polimere pšenice. Ti sastojci će obogatiti koren kose i ona će izgledati gušće. Takođe, nije na odmet ni upotreba proizvoda za povećanje volumena kose, ali ako su u spreju. Takvi proizvodi će, osim volumena, vašoj kosi podariti i sjaj, a pritom je neće opteretiti.

NORMALNA KOSA

Ako imate normalnu kosu, upotrebljavajte šampone koji sadrže svilene aminokiseline – to će omekšati kosu i popraviti njenu strukturu. Kako bi vaša kosa bila sjajna, preporučuje se upotreba gelova i krema. Takve proizvode prvo nanesite na dlanove, protrljajte i umasirajte u kosu dok ne upije.

GUSTA I SUVA KOSA

Ako je vaša kosa gusta, a pritom i suva, jasno je da je preporučljivo upotrebljavati šampone koji sadrže hidrirajuća svojstva. Što se tiče sjaja, preporučuje se upotreba proizvode na bazi ulja – to će kosi osim sjaja, dati i vlažnost koja joj je potrebna.

Kada ste odredili teksturu svoje kose, i primenili način nege koji takva kosa zahteva kako bi bila lepa, svilenkasta i sjajna, evo još nekoliko korisnih tirkova.

• Na kosu nemojte prečesto da nanosite proizvode za stajling, a posebno ne u prevelikim količinama, jer vaša kosa bukvalno neće moći da diše, a kamoli da se sjaji.

• Bar jednom nedeljno kosi priuštite dubinsku negu, masku ili slično.


Maska od jagoda

Dok još uvek ima jagoda, iskoristite to za jednu masku. Izgnječite osam jagoda i u to umešajte jednu malu kašiku majoneza pa sve zajedno umasirajte u opranu, ali još uvek vlažnu kosu. Pokrijte kosu kapom za tuširanje i umotajte toplim peškirom. Ostavite da malo deluje, a potom operite kosu šamponom i nanesite regenerator. Bogati sjaj je zagarantovan!

Medena maska

Takođe možete da probate i sledeće – pomešajte kašičicu meda u četiri šoljice tople vode. Pošto ste oprali kosu, nanesite mešavinu dok je još mokra i ostavite da se osuši, dakle ne ispirajte je odmah.

Plava kosa

Za bogati sjaj plave kose, prilikom ispiranja na nju nanesite malu količinu soka od limuna.

Smeđa ili crvena kosa

Ako svojoj smeđoj ili crvenoj kosi želite da podarite lep i sjajan izgled, prilikom ispiranja nanesite malo jabukovog sirćeta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online