Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.10.2011.
08:00
RTS A

Svet opčinjen Roksandinim haljinama, a ona Beogradom

Mediji u svetu opčinjeni su srpskom dizajnerkom Roksandom Ilinčić, a njena revija bila je jedna od najzapaženijih na nedavno održanoj Nedelji mode u Londonu. Kreatorka svoje modele opisuje kao moderne, ženstvene i pomalo nostalgične, za šta je "kriv" Beograd.

Roksanda Ilinčić u svom ateljeu u Londonu

Rođena Beograđanka živi i stvara u Londonu, a nagrađivane kolekcije oživele su neke od najpoznatijih žena u svetu i donele joj svetsku slavu.

Revija Roksande Ilinčić na nedavnoj Londonskoj nedelji mode, jedna je od onih koje su iščekivane sa najvećim nestrpljenjem. Prvo su Britanci naučili da pravilno izgovore ime Roksande Ilinčić, a onda su morali i ostali.

Pogledajte još:

 

Mišel Obama nosila je njene kreacije dva puta ove godine. Nije im odolela ni Kejt Midlton, a ko zna, možda neće ni kraljica, nagađaju britanski mediji.

"To je, svakako, velika čast i velika satisfakcija. Međutim, ja sam osoba koja uvek stremi nečemu boljem i većem. To mi predstavlja podsticaj da sledeća kolekcija bude još bolja. Kraljica voli da se oblači u ekscentrične engleske boje i mislim da bi se moje kolekcije definitivno uklopile u njen stil oblačenja", ocenila je proslavljena kreatorka.

Komentarišući svoja očekivanja Roksanda napominje da u London nije otišla sigurna u uspeh.

Iza Roksandinog uspeha je ogroman talenat i još veći rad

"Ipak, uspeh me nije iznenadio, jer nije došao lako, iznenada i neočekivano. Iza njega stoji ogroman rad, i to ne samo moj, nego i ljudi koji su me okruživali i verovali u mene i koji me i danas okružuju", istakla je srpska kreatorka.

Roksanda Ilinčić rođena je i školovala se u Beogradu. Sa diplomom Fakulteta primenjenih umetnosti otišla je u britansku prestonicu, na ugledni Koledž Sent Martin odakle su potekli mnogi čuveni dizajneri.

"London me je privukao smelošću i slobodnim duhom, koji se ogledaju na londonskoj modnoj sceni i čini je različitom od onih u drugim modnim prestonicama", naglasila je umetnica.

Beograd, ipak, ostaje, kaže, u njenim planovima i uvek mu se vraća. "Mislim da smo svi mi u celom regionu istočne Evrope veliki romantičari. Pored toga što su moje kolekcije moderne, one su i ženstvene i pomalo nostalgične, a sve to nosim sa našeg podneblja, iz našeg lepog Beograda", dodala je modna dizajnerka.

Žena za koju stvara je moderna, inteligentna, sofisticirana i uživa u sadašnjosti, a ne u prošlosti ili u budućnosti. Sadašnjost, nažalost, znači i ekonomsku krizu. Dobar dizajn ne znači i mnogo novca, objašnjava Roksanda Ilinčić, ali ravnoteža između umetnosti i komercijalnog ne sme da se izgubi bez obzira na ekonomske teškoće. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online