Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.12.2009.
13:55
Vestionline A

Aromatična ulja za negu kose

Želite li da vaša kosa ima divan sjaj, punoću i da izgleda kao na reklami za novi šampon? Za to vam je potrebna redovna, pravilna i stručna nega.

Negovana kosa - lepa kosa

Nega kose predstavlja mnogo složeniji proces nego što se to pretpostavlja. Raznovrsnim biljnim ili voćnim preparatima, vitaminskim kurama, maskama na bazi morskih algi, te novijim aromatičnim tretmanima znatno možete poboljšati strukturu svoje kose.

Iako u prodavnicama možete da pronađete mnoštvo raznovrsnih preparata za negu kose, pre izbora adekvatnog sredstva bilo bi se dobro da se posavetujete sa stručnom osobom.


Znaci za uzbunu

Znaci da je vašoj kosi potrebna dodatna pažnja su cvetanje kose, krta i kosa bez sjaja, bez volumena, čak i opadanje, osim ako nije reč o medicinskom problemu. U tom slučaju obavezno se posavetujte sa lekarom.

Isto tako, ako kosu redovno ne šišate i ne negujete, a istovremeno upotrebljavate izbeljivač za farbanje kose i izradu pramenova, vrlo često se javljaju mnogi od ovih problema.

Klasična pakovanja mogu trenutno da oporave hrapavu površinu dlake, nastalu usled podizanja ljuskica na njenom omotaču, ali unutrašnji deo, tj. srž kose je potrebno dugotrajno tretirati vitaminskim kurama i, zasad još nedovoljno poznatim, aromaterapijskim tretmanima, pomoću aromatičnih ulja.


Aromatična ulja

U zavisnosti od tipa kose i problema koji imate, izaberite i ulja - jasmin, ruzmarin, eukaliptus, ružino drvo, narandža, limun. Ulja se stavljaju kao dodatak u raznovrsne podloge – zavisno od toga šta želite postići. Najčešća podloga je šampon, ali mogu biti i gelovi i raznovrsni tečni učvršćivači.

Cilj je kosu obogatiti sjajem ili ga vratiti ako je hemijski izgubljen, ali isto tako i vratiti volumen - nedostatak volumena posledica je izgubljene glatkoće, dlake međusobno prijanjaju zapinjući jedna za drugu svojim hrapavim spoljnim slojem - u tom slučaju čak i gusta kosa može da deluje tanko.

Aromatična ulja pomažu i kod raznovrsnih problema vlasišta.

Ne zaboravite da samo pravilnom uporabom sredstava za njegu kose možemo postići željeni učinak. U suprotnom, usled nepravilnog nanošanje prevelike količine regenerativnih sredstava, kosa postaje neposlušno sluzava - neukrotiva.

Isto tako, aromatična ulja, inače vrlo lekovita i zdrava, nepravilnim korišćenjem kosu mogu da učine masnom i nemogućom za oblikovanje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online