Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.06.2011.
08:00
Vestionline A

Četiri tajne mršavih ljudi

Neki imaju genetsku predispoziciju pa su vitki bez preteranog odricanja, ali skladna figura je uglavnom posledica dobrih životnih navika koje sprovodimo spontano ili ih tek moramo naučiti.

Pomerite se od ekrana - Ako radite pred računarom, ne jedite pred njim. Istraživanja pokazuju da oni koji jedu pred ekranom 30 minuta posle obroka ne osećaju toliku zasićenost kao oni koji su se pomerili od ekrana i jeli na miru. Osim toga oni koji ne jedu pred kompjuterom kasnije manje grickaju u međuobrocima. Isti princip primenite i kod kuće, ne jedite dok gledate TV ili surfujete Internetom.

Jedite hranu bogatu vodom - Supe i salate, većina povrća, kao i lubenica donose osećaj sitosti i manje kalorija. Zanimljivo je da pijenje vode dok jedete suvu hranu nema isto delovanje. Obrok je zato dobro početisupom ili salatom. Kasnije ćete manje pojesti. Jedno istraživanje je pokazalo da oni koji popiju dve čaše vode pre obroka brže gube kilograme nego drugi koji pokušavaju da izgube na težini.

Zamislite da jedete pre nego što počnete jesti - Ova neobična metoda deluje. Zato pre nego što zgrabite sendvič ili palačinku zamislite kako žvaćete, gutate i pojedete ih u potpunosti. Ljudi koji na ovaj način vizuelizuju obrok kasnije unose manje kalorija nego drugi, pokazalo je istraživanje. Naučnici smatraju da se na ovaj način smanjuje želja za hranom i jača samokontrola.

Uzimajte multivitamine - Za gubljenje kilograma ne postoji magična tableta (ako mislite da postoje imajte na umu da se je reč o opasnim ili bezvrednim sastojcima koji će vam ili oštetiti zdravlje ili kućni budžet). Međutim, multivitaminski dodaci mogu pomoći. Kinesko istraživanje je pokazalo da uzimanje multivitamina koji su se sastojali od 29 vitamina i minerala pomaže kod gubljenja kilograma. Osobama koje su jele normalno kao i uvek, uzimanje multivitamina je tokom šest meseci uzrokovalo gubitak od dva kilograma. Oni koji su uzimali placebo tablete nisu izgubili na težini. Stručnjaci pretpostavljaju da se preterani apetit razvija ako telu nedostaju važni sastojci poput vitamina i minerala.  

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.06.2011. 15:54
I ovo je jedna od tajnih koje sa JA otkrila, i zaista je super: http://martina8364.eliteweightlosspackage.com/
Utorak 21.06.2011. 20:03
glupostima kraja nema.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online