Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.05.2011.
08:00
Vestionline A

Tajne savršenih oblina

Britanski "Kosmopoliten" otkriva kako Bijonse oblikuje bicepse, a Gvinet Paltrou zateže noge i zašto Šer u 65. nema mlitave podlaktice.

Dobrog tela nema bez vežbanja, zaključak je svih ovih zvezda

Za vitku liniju i nestanak suvišnih kilograma ključna je pravilna i zdrava ishrana, ali bez fizičke aktivnosti i redovnog vežbanja nema lepo oblikovanog i zategnutog tela. Britanski magazin "Kosmopoliten" otkrio je kojim vežbama pribegavaju vlasnice najzgodnijih tela u svetu šou-biznisa.

Američka glumica i zvezda muzičkih filmova "The High School Musical" Vanesa Hadžins pozirala je nedavno u bikiniju za američki časopis "Šejp" i otkrila obline na kojima bi joj pozavidele mnoge koleginice. Međutim, savršena figura rezultat je iscrpljujućih treninga koji su kombinacija kik-boksa, pilatesa, joge i spininga. 

Fitnes stručnjaci tvrde da deset minuta vežbanja dnevno ubrzava metabolizam za najmanje sat vremena od odrađene vežbe. Upravo te formule pridržava se pop diva Bijonse, koja je u jednom intervjuu otkrila i tajnu savršenih bicepsa. Naime, pevačica radi vežbe sa tegovima od dva kilograma, a ponekad ima bokserski trening sa tegovima od 1,5 kg. S druge strane, njena drugarica i pevačica Rijana, s kojom će uskoro snimiti duet, umesto odlaska u teretanu preferira vežbanje na pozornici, a posle svake muzičke probe dva sata provede uvežbavajući plesnu tačku.


Kako bi se pripremila za zahtevnu ulogu u filmu "Crni labud", Natali Portman je vežbala pet sati dnevno, šest dana u nedelji. Osim svakodnevnih časova baleta, glumica je imala trening zasnovan na pilatesu i jogi, ali i takozvane kardiovežbe za bolju kondiciju i jačanje mišića.

Glumica i pevačica Šer u svojoj dugoj karijeri nikada nije imala problema sa kilogramima, a na nedavnoj premijeri filma "Burleska" pokazala je neverovatnu liniju u 65. godini. Priznala je da mnogo vremena provodi u teretani, ali i da obožava da igra tenis, zbog čega u sedmoj deceniji života nema mlitave nadlaktice.


Pre nego što je proglašena za najzgodniju poznatu ličnost u 2010. godini, glumica Dženifer Hadson morala je da smrša za čak šest konfekcijskih brojeva. Sa ličnim trenerom provodila je sate naporno vežbajući u teretani, a postignut rezultat sada održava tako što tri puta nedeljno ide na trčanje, a pre toga uradi četiri serije čučnjeva sa tegovima.

Kraljica oblina, kako je mnogi zovu, starleta Kim Kardašijan, često izjavljuje kako je ponosna na svoje zanosne obline, čak i kada ima koji kilogram viška. Kako bi se zategla, Kim redovno ide na jogu i u teretanu.


Tajna prepoznatljivih vitkih nogu Gvinet Paltrou jeste u dugim šetnjama sa tegovima koje stavi oko zglobova. Tegovi pojačavaju otpor prilikom vežbanja i tako pospešuju sagorevanje kalorija i pojačavaju efekte joge i pilatesa, na koje glumica redovno ide.

Njena koleginica Riz Viderspun najviše voli da vežba u paru i svaki drugi dan sa suprugom Džimom Totom praktikuje brzo hodanje ili lagano trčanje. A kada Džim nema vremena, prepušta se savetima ličnog fitnes instruktora, koji je za Riz osmislio trening koji je kombinacija trčanja, joge i spininga. 

POVEZANE VESTI

Sreda 25.05.2011. 16:32
cisto sumnjam da ima liniju samo od vezbanja.
Sreda 25.05.2011. 20:08
gde je drustvo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online