Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 14.01.2011.
08:00
Vestionline A

Prirodan i zdrav izgled u trendu

Žena koja je negovana od glave do pete ima prirodnu boju kose, guste obrve i negovanu kožu. Ove godine je ovakav izgled u trendu, jedino je šminka ta koja će biti u jačim tonovima.

Najlepše je kad je prirodno ističu profesionalni šminkeri
 

Platinaste plavuše, vatrene crvenokose, žene drugih izražajnih boja kose u novoj godini zameni će lepotice kombinovanih smeđih i plavih pramenova prirodnih tonova, najavljuju frizeri.

Tako će kosa brineta odražavati bogate tamnosmeđe, meke bademaste i nežne zlatnosmeđe tonove, a kosa plavuša zlatne, medene i pepeljastoplave nijanse. U sezoni za proleće-leto 2011. uz prirodne boje kose originalnost će se postići upečatljivom šminkom usana i očiju, ističu profesionalni šminkeri.


"Najnoviji mejk ap trendovi najavljuju dozu optimizma i poručuju kako bi boja trebalo da bude neizostavan deo svakodnevnog života, pogotovo jaki letni tonovi ", ističe Šeron Douset iz njujorškog Mejbelina.


Tako bi usne, oči i obrazi u proleće i leto trebalo šminkati narandžastim ili ružičastim nijansama.


"Te su boje snažne, laskave i samopouzdane, a na koji ćete ih način nositi, odlučite sami", savetuje Šeron Douset.

Kad je reč o telu, u proleće su vrlo bitni pilinzi i njega kože.


"Osim što će odstraniti mrtve ćelije kože, piling će je učiniti mekšom i čvršćom, poboljša će cirkulaciju, ubrzaće proticanje limfe i ukloniće nakupljene štetne materije", objašnjava Noela Gabrijel, direktorka Elemisa, vodećeg britanskog brenda za negu kože.


 Zob čisti i neguje ten


Osim što je dobar za zdravlje, zob je apsolutno omiljeni sastojak proizvoda za negu kože.

 

Tako Sali Penford, menadžerka u Internacionalnom institutu za kožu, predlaže maske za lice na bazi ove žitarice.

 

Masku bi trebalo nanositi dva puta nedeljno, a djeluje tako da umiruje kožu, potiče obnovu njezinih stanica i zaustavlja starenje.

U modi su prirodne obrve


Umesto tankih, jedva vidljivih obrva, ove sezone nosi će se prirodne. Ova 2011. godina je godina “ispravljanja” obrva, tvrdi Savata, stručnjak za obrve.

"Obrve moraju da uokviruju lice. Trebalo bi da budu nekoliko nijansi tamnije od prirodne boje kose. To će istaknuti boju očiju. Najvažnije je pogoditi oblik koji će najbolje odgovarati vašem licu. Pritom ne sme se ići protiv prirodnog oblika obrva, nego ga treba istaknuti. To ćete najbolje učiniti ako ga popravite, a da ga drastično ne menjate", savetuje Savata.


Nokti se ulepšavaju ljubičastom, purpurnom bojom


Hrabre trendove u šminkanju ovog proleća prate originalno nalakirani nokti, najavljuju stručnjaci. Tako će toplije dane ulepšati izražajne ljubičaste, jarko narandžaste i intenzivne ružičaste nijanse.


"Narandžasta i raskošna grimizno crvena bi će svuda oko vas", tvrdi britanski stručnjak za nokte Lejton Deni.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2011. 11:39
uvek bio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online