Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.08.2015.
01:30
B92 A

Želite li da budete Uberov vozač? Evo kako

S Uberom stiže i prilika za zaradu ukoliko imate automobil, jer je vožnja preko Ubera idealan dodatni posao.

Reuters
Što da ne? Dodatni honorar

Iako ga se taksisti zgražavaju i čine sve ne bi li sprečili njegov dolazak, Uber, aplikacija za jeftiniji prevoz će najverovatnije profunkcionisati i na ovim prostorima.

Naime, Uber Technologies Inc. je američka kompanija smeštena u San Francisku. Svoj rad zasniva na Uber mobilnoj aplikaciji, koja omogućava korisnicima da pomoću smartfona zatraže prevoz od Uberovih vozača.

Vozači sa Uberom imaju ugovor, a inače su slobodnjaci, dakle nisu zaposleni u Uberu i voze sopstvene automobile. Dakle, vrlo je jednostavno raditi za Uber, s tim što se postupak samo malo razlikuje po zemljama.

Da biste postali Uberov vozač, prvo morate da dođete na razgovor, donesete papire da niste krivično kažnjavani i morate imati noviji automobil sa četvoro vrata. Potpišete ugovore, dobijate svoju aplikaciju i broj. Uključite mobilni i čekate dok se ne pojavi korisnik. Krenete prema njemu, odradite vožnju i to je to. Novac je uskoro na vašem računu.

Vrhunska stvar oko Ubera je što je to u suštini izvrstan dodatni posao, jer mnogi Uber vozači ne rade više od desetak sati nedeljno. Dakle, posao uz redovni posao koji vam osigurava honorar. Studenti znaju da rade i dosta više, ali naravno, ako želite i hoćete, niko vas ne sprečava da budete aktivni i više.

Možete raditi bilo kada i sami određujete vreme rada, slobodne dane, sve je zapravo na Uber vozaču, naravno, kao i održavanje vozila, amortizacija i ostalo. Uber ima svoj procenat, ostalo je vaš prihod.

Iz ugla putnika to izgleda ovako: Zatražite prevoz, Uberov vozač dođe, odvede vas na traženu lokaciju, često po upola nižoj ceni od klasičnog taksija, iznos za vožnju vam se automatski skine s kartice, a vozač dobije svoj deo.

Jednostavno i efikasno. Vozite svoj automobil, klasičnog dispečerskog centra nema, propratni troškovi si minimalni, pa nije ni čudo da se ovaj startap za šest godina raširio po svetu i sada je aktivan u 58 zemalja i preko 300 svetskih gradova.

Dodatna prednost Ubera je i to što putnici direktno ocenjuju svoje vozače koji se, samim tim, moraju potruditi da budu što profesionalniji kako bi zadržali ovaj dodatni posao.

Naime, nakon vožnje mogu se oceniti vozač i vozilo, pa ako je vozač neljubazan ili ako je vozilo neuredno, sledi mu niža ocena. Vozač koji bude imao loš prosek biće pozvan na razgovor, a ako se ne popravi, ostaje i bez ugovora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online