Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.12.2017.
16:11
Vestionline, b92.net A

"Štipanje i poljubac nisu isto što i silovanje"

Glumac Met Dejmon u poslednjem intervjuu osudio je seksualno zlostavljanje, ali je suptulno iskazao stav da to nije tako strašno kao zlostavljanje deteta ili nešto drugo.

Epa/WARREN TODA
Postoji razlika između toga što ćete nekoga štipnuti za zadnjicu i silovanja ili zlostavljanja deteta, zar ne?

U intervjuu za ABC News se dotakao i goruće teme u Holivudu, navodeći da podržava emancipaciju žena, ali insistira na tome da postoji „spektar ponašanja“ koja se moraju poštovati, a određena od njih nisu dovoljno „loša“ da bi neko izgubio svoj posao i reputaciju. 

“Postoji razlika između toga što ćete nekoga štipnuti za zadnjicu i silovanja ili zlostavljanja deteta, zar ne? I sa jednim, i sa drugim ponašanjem se treba suočiti i iskoreniti ih – to nije čak ni upitno. Ali, ne treba ih nikako porediti“ 

Iako je često insistirao na tome da “ne zna previše detalja“ i “ne želi da zalazi u njih“, Dejmon smatra da Luj CK nije trebalo da bude profesionalno uništen zbog optužbi čija se istinitost dovodi u pitanje. 

“Trenutno je takva situacija da muškarci odmah moraju da demantuju takve glasine. Ako slučajno preuzmu odgovornost za to što su uradili, njihov život i karijera će biti uništeni“ 

On je uporedio i kako bi bilo pre 10 godina da ga je neka žena optužila za seksualno zlostavljanje. 

“Pre 10 godina ovakve stvari su se rešavale drugačije. Neko iznese optužbu, a mene čeka velika premijera. Ok, imam 100 miliona ili imam film koji mi je jako važan, a neko dođe i kaže – ’Met Dejmon me je uhvatio za zadnjicu i zabio jezik u grlo’. Onda bismo otišli na pregovore i napravili nagodbu – ’To će zaseniti premijeru mog filma. Koliko novca želiš?’. Advokati bi sve rešili, a iako to nije istina dogovorili bismo se da se o tome više nikada ne govori. Sada, sa društvenim mrežama to je kao da sipate ulje na vatru. Od trenutka kada je tvrdnja napravljena, više se ne možete izvući. Da se meni to desi, pa makar me koštalo 10 miliona dolara da se narednih 10 godina vučem po sudovima ne bih dozvolio da mi oduzmu reputaciju. Radio sam naporno za nju. I zaradio sam je! Ne možete uništiti karijeru nekome tek tako. Danas više nema nagodbe – čim se tvrdnja iznese u javnost, sve je uništeno“, priznao je.

Ipak, kada je novinar rekao da bi nestanak ugovora o poverljivosti bila dobra stvar Dejmon se složio. 

“Naravno, mislim da je važno da verujemo svakoj ženi koja izađe sa pričom. Svakoga moramo čuti i saslušati“ 

Osvrnuo se i na poznanstvo sa Harvijem Vajnstinom. 

“Svi su znali kakav je lik u smislu da ako idete na sastanak sa njim, on će biti grub i bezobrazan, takva mu je bila reputacija. A on je u takvoj reputaciji uživao jer je pravio najbolje filmove na tržištu. Niko ko je pravio filmove za njega nije znao kakav je on zaista. Svako bi se potrudio da zaustavi, ko god da je on. Ja sam samo znao da nikada ne bih želeo da oženi nekog ko je meni drag. Ali, to je sve bilo rekla-kazala. Jednostavno je bio neprijatan čovek. Zato se niko nije iznenadio. Onda kada čujete ljude koji govore ’Harvi ovo, Harvi ono’... Pa, mislim, pogledajte ga - očigledno je ženskaroš. Zato se nikada nisam družio sa njim“, zaključuje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online