Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.09.2016.
02:00
B. Mandić - Vesti A

Tamara osvojila Brodvej u 82. godini!

Ikona jugoslovenske i srpske modne scene Tamara Bakić opčinila je njujoršku publiku na reviji Bate Spasojevića. Dama, kojoj vreme ne može ništa, zatvorila je reviju našeg poznatog dizajnera na Brodveju, uz gromoglasan aplauz i ovacije publike. Upravo je Tamara, koja i u 82. godini suvereno vlada pistom, bila je Batina muza za kolekciju Body&Soul za proleće/leto 2017, rađenu u kombinaciji materijala, svile, kože i džinsa.

youtube.com/Bata Spasojevic Official
Ovacije: Tamara Bakić i Bata Spasojević na pisti

- Uvek svoja, savršeno obučena. Uprkos svojim godinama, Tamara je još moderna, i ako kojim slučajem ne znate koliko ima godina, po njenoj pojavi, stavu, hodu, odabiru garderobe, to nikada ne biste mogli da pogodite. Sam naziv kolekcije Boddž& Soul prožima tri pojma koja svi mi treba da negujemo. Duh, bogatstvo i negovanje naše duhovnosti, telo je hram duha, a duh i telo nadograđujemo stilom oblačenja. Garderoba je vizuelno predstavljanje. Sva tri pojma - duh, telo, vizuelno predstavljanje, treba konstantno da negujemo i nadograđujemo, i to je to prožimanje duha i tela - objašnjava Spasojević.

Srpski kreator je poziv za gostovanje u čuvenom Gotam holu dobio od Ankit Runijara, kreativnog direktora "Elucid magazina", koji je organizovao modni događaj "World Fashion Parade", sa ciljem da se kroz modu promoviše mir u svetu i zaštita ženskih prava.

Tamara je, kaže Bata Spasojević, još u bekstejdžu dobijala komplimente:

- Mnogi su joj prilazili i hvalili da izgleda jako i moćno u mojim kreacijama. Tokom same revije publika je stalno reagovala i komentarisala kako su oduševljeni dizajnom.

Zbunjena publika

- Nakon revije desilo se nešto neobično. Publika je pod uticajem onoga što je videla na mojoj reviji napustila prostor misleći da je to kraj i ostavila začuđenog američkog kreatora koji je trebalo da ima reviju posle mene. On je inače pobednik čuvenog američkog TV projekta Runaway.
To je TV emisija u kojoj se takmiče nepoznati modnih kreatora, a glavna nagrada je upravo samostalna revija na njujorškoj Nedelji mode - kaže Bata Spasojević, koji najavljuje saradnju sa poznatom američkom stilistkinjom koja se brine o izgledu političara i muzičkih zvezda.

Ni junakinja revije nije krila radost.

- Presrećna sam što sam opet u ovom čudesnom gradu. Raduje me što sam učestvovala na reviji Bate Spasojevića, čija moda briše sve granice. Može da se uklopi u sve zemlje na planeti. Njujorška publika je posebna, prefinjenog ukusa i zna da ceni autentične vrednosti - izjavila je za "Vesti" Tamara Bakić.

Prkosi godinama

Samo je nebo granica - i može se reći da je ovo životni moto Tamare Bakić. Dama koja bez ijedne estetske intervencije prkosi godinama i pokazuje da mladost duhovna, a ne fizička kategorija.
Rođena Somborka debitovala je kao manekenka 1958. godine na Sajmu mode u Beogradu. Bio je to sudbinski dan za jugoslovensku modu, jer je upravo Tamara ustanovila manekenstvo kao profesiju. Osnovala je 1967. godine Udruženje manekena, koje postoji i dan-danas. Moda je u to vreme bila deo kulturnog establišmenta, a manekeni su bili svojevrsni ambasadori. Seća se nastupa u Dvorcu sportova u Moskvi, u gradu iz bajke Teheranu, Njujorku, Parizu... Danas radi kao urednik modne rubrike u "Ilustrovanoj Politici".
Što se tiče recepta za lep izgled, Tamara ne krije:
- Dan počinjem čašom tople vode i vitaminom C, pa onda popijem kafu bez šećera. Obavezno uradim 5 tibetanskih vežbi, svaku po 21 put i za to mi je potrebno desetak minuta. Stanujem u centru Beograda, autobusom se vozim samo kad moram i uglavnom svuda idem pešice.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online