Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 16.04.2016.
22:19
Vestionline A

Monika Levinski otvorila dušu: Sramota ne prolazi!

Monika Levinski, žena koja je postala svetski poznata zbog seksualne afere sa bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom, dala je intervju za britanski "Gardijan" skoro 20 godina nakon skandala zbog kojeg je Klinton opozvan sa predsedničke funkcije.

Reuters
Bil Klinton u kampanji podrše supuzi Hilari

- Potpuno sam svesna toga kako me ljudi gledaju. U mom slučaju, vreme ne leči baš sve. Uvek ću u očima javnosti ostati upamćena kao ljubavnica Bila Klintona - kaže Levinski, koja se preselila u London gde je magistrirala psihologiju.

Iako je imala jako pozitivna iskustva u Londonu, izdvojila je jednu neprijatnu situaciju koja se desila 2005. godine, i koju ni dan-danas ne može da zaboravi.

- Sedela sam u baru u centru grada, svega tri dana pošto sam se doselila. Počela sam da pričam sa jednom ženom koja je delovala izuzetno prijatno. Razgovor je trajao skoro sat vremena, da bi mi onda ona iznenada rekla da poznaje neke moćne ljude, da nisam smela da dolazim u Englesku jer sam nepoželjna. Takve stvari, koliko god glupo delovale, uvek vam pravo u lice saspu vašu prošlost i na površinu izbace stvari za koje ste mislili da su potisnute i zaboravljene - kaže Levinski.

en.wikipedia.org
Monika Levinski iz vremena ljubavi sa Klintonom

Bivša stažistkinja u Beloj kući rekla je da je nakon toga otišla u stan i plakala. - To je bio isti onaj osećaj kada me je Linda izdala. Osećala sam se nemoćno - ispričala je Monika za "Gardijan".

Linda o kojoj govori je Linda Trip, njena bivša koleginica s kojom je radila dve godine i kojoj se jedino poverila o aferi s Bilom. Naime, Linda je tajno snimala sve razgovore s Monikom i njenu tajnu saopštila agentima FBI. Pozvala ju je na ručak i uvela je u zamku, jer su joj s leđa prišli agenti koji su je odveli u hotelski sobu punu tužilaca. Rekli su joj da istražuju predsednika SAD, koji je navodno seksualno uznemiravao stažistkinju iz Arkanzasa Polu Džons, kao i da mora da sarađuje, i u suprotnom joj zapretili zatvorskom kaznom od 27 godina.

Kako kaže, ono što ju je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.

Ona se osvrnula i na konstantne medijske uvrede koje je u to vreme trpela.

- Nazivali su me glupačom i kurvom. Biti u središtu tog medijskog vrtloga bilo je zasita zastrašujuće. Dosta toga imalo je i veze sa tim što sam žena. Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći - smatra Levinski i tvrdi da je posle skandala odbila ponude koje bi joj donele preko 10 miliona dolara.

Monika Levinski je jedna od najosramoćenijih ličnosti 20. veka, piše britanski "Gardijan". Danas je okrenula novi list, i trudi se da nastavi sa svojim životom. Postala je borac za ljudska prava , i pomaže brojnim organizacijama za zaštitu svih koji trpe verbalno i psihičko nasilje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2016. 19:20
''...skandala zbog kojeg je Klinton opozvan sa predsedničke funkcije.'' Ма да ли је баш...?
Utorak 26.04.2016. 22:10
Najpoznatija svjetska.....P *U* Š**Č* I *C *A
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online