Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.08.2015.
04:25
S. Đurić - Vesti A

Frizerke sa mikrofonom

Za popularnost na muzičkoj sceni nije neophodna škola, pa su se tako neki pevači zadržali samo na srednjem obrazovanju, a neki su pak završili kurs. Najviše pevača sa fakultetskom diplomom je među zabavnjacima.

twitter.com/@karleusastar
Završila trgovačku školu: Jelena Karleuša

Na Fakultetu muzičkih umetnosti diplomirali su Bilja Krstić, Kornelije - Bata Kovač, Leontina Vukomanović, Željko Joksimović, koji uporedo svira i 14 instrumenata, zatim Aleksandra Radović, Mari Mari, Ivana Jordan. Zdravko Čolić jedan je od retkih na muzičkoj sceni koji nije odustao od školovanja, uprkos karijeri koja je već na prvoj godini fakulteta krenula munjevitom brzinom.

- Drago mi je što sam završio Ekonomski fakultet. Pre podne sam položio ispit, a uveče sam nastupao na festivalu Vaš šlager sezone s pesmom Kemala Montena "Sinoć nisi bila tu". Sećam se da je kad sam diplomirao, Davorin Popović došao da mi čestita i dao mi ružu i hleb umotane u celofan i rekao mi: "Sad si svoj čovek, sad imaš hleb u rukama. Imaš školu i ne moraš da zavisiš od muzike" - kaže Zdravko Čolić.

Osim Čole, diplomu Ekonomskog fakulteta ima i vođa Legendi Zoran Dašić Daša.
- Upisao sam ekonomiju bez obzira na to što nisam nameravao da se time bavim. Svirao sam u to vreme rok, ali se tada podrazumevalo da nešto studiraš. Muzika se smatrala neozbiljnom i nesigurnom profesijom. Stariji su govorili: "Sviraj, sine, ali usput nešto i završi." Diplomirao sam na odseku za spoljnu trgovinu, mada sam znao da ću se baviti muzikom - rekao je Daša.
Aleksandra Kovač je magistrirala filmsku muziku na univerzitetu u Edinburgu.

Nisu se pretrgli od učenja

Za razliku od onih koji su poradili na svom obrazovanju, ima pevača koji se nisu mnogo pretrgli od učenja. Osnovnu školu završili su Ljuba Aličić, Goca Božinovska, Stojanka Novaković Stoja, Zlata Petrović, njen bivši suprug Hasan Dudić, Esma Redžepova.

I Slobodan Trkulja je veoma školovan, a u Amsterdamu je završio džez konzervatorijum, odsek za saksofon. Međutim, 1999. godine pred bombardovanje vratio se u Srbiju i prekinuo školovanje do završetka NATO bombardovanja.

- Nisam mogao da budem u Amsterdamu dok su bombe pretile svima koje volim i mojoj Srbiji. Došao sam da podelim tu nesreću sa svojom porodicom i prijateljima - rekao je Slobodan Trkulja, koji je studije nastavio 2000. godine da bi diplomirao 2004. godine, a 2007. magistrirao sa najvišom ocenom.

Nekadašnja članica Koktel benda Jellena završila je Fakultet za fizičku kulturu, Ana Nikolić Višu politehničku školu, dok je poznata pevačica narodne muzike Gordana Stojićević po struci diplomirani veterinar. Ceca Ražnatović završila je srednju veterinarsku školu, dok Dragana Mirković ima diplomu trgovačke škole. Srednju trgovačku školu završile su Jelena Karleuša i Mira Škorić, a srednju frizersku Seka Aleksić.

Merima Njegomir je svojevremeno išla u Ugostiteljsku školu, Indira Radić se školovala za medicinsku sestru, a pre nego što se latila mikrofona, radila je u jednoj zagrebačkoj bolnici. Kraljica folka Lepa Lukić završila je poljoprivrednu školu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online