Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.12.2014.
08:56
S. Đurić - Vesti A

Čola tresao Arenu

Dve večeri zaredom Zdravko Čolić (63) oduševio je beogradsku publiku u prepunoj Areni. Čoli nije bio problem da rasproda halu, pa se obe večeri u dvoranu naguralo oko 20.000 ljudi.

Z. K. Munja
Apsolutni vladar scene: Zdravko Čolić
 

Nekoliko sati pre Čolinog nastupa, reka ljudi slivala se ka najvećoj koncertnoj dvorani na Balkanu. Na ulazima se nisu stvarale gužve, što govori o odličnoj organizaciji koncerta. I dok je publika zauzimala svoje mesto i nestrpljivo čekala da se na bini pojavi njihov idol, s razglasa je išla pesma "Imam osećaj da će noćas biti dobra noć", koju izvodi grupa "Blek ajd pis", i tako bez sumnje nagovestila veče za pamćenje.

Koncert je kasnio pola sata, ali fanovi nisu Čoli nimalo zamerili, već su ga dočekali ovacijama, vriskom i gromoglasnim aplauzom. Obučen u crno pojavio se na bini i zapevao "Sinoć nisi bila tu", pesmu Kemala Montena, s kojom je 1972. godine osvojio treće mestu na festivalu "Vaš šlager sezone" i ujedno započeo svoju solo karijeru. U Areni je zavladala prava euforija, posebno među damama.

- Dobro veče, Beograde, evo, prošle su tri godine od našeg poslednjeg susreta na Ušću. Ponovo se ovde okupljamo, dobrodošli u Arenu! Srećan sam što vas vidim. Večeras ćemo pevati! Predstavićemo neke nove pesme, ali biće i starog repertoara - poručio je Zdravko sa bine, a zatim praćen urlikom publike zapevao numeru "Esma".

Z. K. Munja
Oduševljena publika u Areni
 

Da je pevač omiljen kod svih generacija, govori slika iz najveće dvorane na Balkanu, u koju su došle čitave porodice. Svi su bili na nogama, a Zdravko je sve vreme pun energije kao mladić neumorno trčao s jednog na drugi kraj bine, fanovima slao poljupce i nagrađivao ih osmehom. Osim njega, na bini su bile plesačice koje su neumorno đuskale i balerine, a Čolin bend je bio pojačan i gudačima. Ređali su se hitovi "Živiš u oblacima, mala", "Čija je ono zvezda", "Prava stvar", pesma koja odlično opisuje da je sa Čolom zaista prava stvar. Atmosfera je dostigla usijanje, a obožavateljke su ga zatrpale buketima cveća, plišanim medama, ali i vešom. Osim fanova iz Srbije, u publici su bili i obožavaoci iz regione i dijaspore. Usledile su "Okano", "Pevam danju, pevam noću", a uz pesmu "Glavo ludo" nastao je pravi delirijum.

Na bini je sevala vatra, što je upotpunilo ritmove pesme, dok je u jednom trenutku s plafona Arene poletelo bezbroj žutih balona, što je dodatno pojačalo emocije i razgalilo publiku. Drugi deo koncerta bio je rezervisan za Čoline romantične note, satkane u pesme "Noć mi te duguje", "Stanica podlugovi", "Moja draga"... Zajedno sa dva bisa koncert je trajao više od tri i po sata, mada, što se tiče publike, mogao je da traje do jutra.

Zvuk na engleski način

Odličnu atmosferu upotpunili su specijalni efekti, devet led ekrana, a zvuk na koncertu bio je odrađen na engleski način jer da je dizajn zvuka radio britanski producent Džon Barton. Čovek koji iza sebe ima više od 10.000 koncerta, i koji je radio na nastupima Lize Stensfild, Krisa Rija i drugih, nekoliko meseci je slušao Čoline pesme kako bi sve doveo do savršenstva.

Pune VIP lože

Kao specijalni gost nastupio je Vlatko Stefanovski i Dragoljub Đuričić, a u VIP ložama neumorno su đuskali Dragana Mirković sa suprugom Tonijem Bijelićem, Dragan Džajić sa suprugom i ćerkama, Raka Marić, Danica Drašković, Mlađan Dinkić, Nenad Čanak, Ilda Šaulić, Dragan Bjelogrlić, Ljubiša Tumbaković i mnogi drugi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online