Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.10.2014.
18:26
24sata.hr A

"Bil Kozbi je životinja. Drogirao me i silovao"

"Bil Kozbi me je drogirao i silovao. Navalio je na mene poput čudovišta, ispričala je za Dejli mejl Barbara Boumen (47), jedna od navodnih žrtava Bila Kozbija (77).

Teške optužbe na račun obožavanog komičara Bila Kozbija
 

Barbara je prvi put advokata posetila 1987. i ispričala mu što je proživela, ali on joj se nasmejao u lice. Kako tvrdi, niko joj tada nije verovao. Svi su mislili da izmišlja kako bi od glumca 'izmuzla' novac. Tako obeshrabrena je ćutela sve do 2004. Naime, komičara je 2004. čak 13 žena tužilo zbog zlostavljanja, a dve godine kasnije uspeli su da se u tajnosti dogovore za odštetu. Barbara i još jedna žrtva, Tamara Grin priključile su se tužbi kad su čule za nju na televiziji, ali one nisu dobile odštetu jer su njihovi slučajevi zastareli.

Boumen kaže da joj je vremešni glumac, omiljen u javnosti, bio mentor i uverio je da joj je poput oca, a zatim je iskoristio na najgori mogući način.


Bio joj je mentor i uverio je da mu može verovati

Barbara je krenula u školu glume kada joj je bilo devet godina, a 1985., kada joj je bilo 17, 'rasturila' je na 'privatnoj' audiciji za Kozbija.

- Govorio mi je iznova i iznova 'možeš mi verovati kao da sam ti otac'. Tu prvu audiciju mlada i ambiciozna glumica shvatila je kao svoju veliku priliku i s oduševljenjem je otišla na nju, ali prvo zlostavljanje počelo je već tamo. Bil je iskoristio činjenicu da je Barbaru podigla samohrana majka jer nije imala oca.

- Rekao mi je da odem u toalet i pokvasim kosu, potom da sednem na sto, zažmurim i improvizujem s njim. Hteo je da glumim da sam potpuno pijana, 'razvaljena', a on je stajao iza mene i dirao me po vratu i gornjem delu grudi. Tog dana me nije dirao više od toga, ali tu je definitivno sve počelo - kazala je Boumen, kojoj je to sve bilo pomalo čudno, ali je bila uzbuđena što joj je dao priliku.

Kozbi je zatim Barbaru vodio sa sobom na događaje na kojima su bile velike zvezde, proputovala je s njim SAD, a u pratnji joj je uvek bio neko od njegovih ljudi.

Omiljen lik: Nema osobe koja je gledala "Kozbi šou" a da ga nije volela
 

Drogirao ju je i zlostavlja

Pune dve godine Kozbi je Barbari obećavao sjajnu karijeru, slamao je psihički i pripremao se. Uspeo je da je uveri da ona nije normalna ako ga odbije. Nakon što ju je prvi put seksualno zlostavljao Barbara je povratila, ali nije joj palo na pamet da nekome to ispriča. I samu sebe je pokušala da uveri da je samo umislila, da se to više neće ponoviti. Bila je paralisana od straha.

- Ugasio je sva svetla. Bio je potpuni mrak. Spustio me na kauč i počeo svuda da dira i miluje. Onda je uzeo moju ruku i stavio je na svoj penis, a svoju šaku stisnuo je oko moje. Morala sam da ga zadovoljim. Nisam mogla da vidim šta se događa. Kada se sve završilo otrčala sam iz sobe i povratila - ispričala je i dodala da je to bilo užasno ponižavajuće i strašno.

Iako ju je napastovao, tog puta nije penetrirao u nju. To se, tvrdi Barbara, dogodilo drugi put kada joj je za večerom u vino stavio neku drogu jer se nakon tog trenutka ne seća ničega. Ujutro se probudila u muškoj majici i gaćicama, a Bil je na sebi imao kućni ogrtač. Držao joj je kosu dok je povraćala. Iako se ne seća tačno, uverena je da ju je tada silovao.

- Sigurna sam da me je zlostavljao više puta jer je morao da stvori okruženje u kojem mu se neću opirati. Ne mogu iskreno reći da se sećam penetracije jer sam u to vreme bila u 'praznom' stanju svesti jer me često drogirao i ispirao mi mozak - tvrdi Boumen i dodaje da je bila posramljena, da nikome nije htela da kaže šta se dogodilo, a i da je i dalje sanjala da će biti superzvezda.


Opirala mu se pa je dobila otkaz

Jednom prilikom se naljutio na nju i nasrnuo u hotelskoj sobi. Podlakticom joj je pritisnuo vrat i prikovao je za krevet, a drugom rukom pokušavao da skine svoje i njene pantalone. Ona je sve vreme vrištala.

- Navalio je na mene poput životinje, s takvim seksualnim nagonom i silom da nije mogao da se obuzda. Na kraju je zbog mog vikanja odustao od namere, seća se Boumen i dodaje da je u roku od nekoliko dana od Kozbija dobila otkaz.

Kaže da je odlučila da progovori o svemu u nadi da će pomoći bar jednoj žrtvi zlostavljanja. Ne želi novac, već da svi znaju kakvo je Bil Kozbi zapravo čudovište.

Inače, Barbara nikad nije postala velika glumica kako je sanjala, već lice iz reklama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online