Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.07.2013.
03:36
J. Jelovac - Vesti A

Pećinske dijete svetskih zvezda

U svetu šou-biznisa gde je fizički izled stavka broj jedan na listi najvažnijih, mnogo ispred telesnog i psihičkog zdravlja, zvezde primenjuju sulude i ponekad surove metode za smanjivanje oblina i skidanje kilograma. I nema velike razlike između muškaraca i žena, i jedni i drugi stalno su u pomahnitaloj borbi za holivudskim idealom savršenog tela.

Hilari Svonk praktikuje pećinsku dijetu: Uspelo joj je, šta god da radi...

Čaša tople vode sa nekoliko kapi limunovog soka, često je jedino što danima unose u organizam, pa nije čudo što isto tako često završe u nesvesti sa infuzijom u veni. Upravo je ovo recept glumice Sejdi Frost, koja uz čašu vode pojede i jedan tanjir miso supe. I to je sve.

Voda je došla glave i Mehmetu Gunsuru, u Srbiji poznatom kao princ Mustafa iz serije "Sulejman Veličanstveni". Mehmet je morao drastično da smrša zbog nove filmske uloge, pa je danima pio samo vodu, zbog čega je u jednom tre­nu­tku izgubio svest. Za manje od mesec dana smršao je 20 kilograma, ali ga je to skupo koštalo, pa je gotovo isto toliko vremena proveo prikovan za bolnički krevet.

ŠEST ZRNA GROŽĐA
Dobitnica Oskara za film "Devojka od milion dolara" Hilari Svonk, praktikuje pećinsku dijetu. Ona mršavi tako što se hrani kao čovek iz paleolita, odnosno jede samo ono što je on mogao da nađe u prirodi, dakle pileće meso, ribu i sirovo povrće. Kejt Bosvort dan preživi na proteinskom šejku sa mnogo svežeg voća.

Uloga u filmu "Bridžit Džons" donela je odlične kritike Rene Zelveger, ali joj je u amanet ostavila višak kilograma. Zbog toga se američka glumica uključila u program mršavljenja u Ašram spa centru u Kaliforniji. Ovaj vrlo restriktivni režim uključuje svakodnevnu šetnju u dužini od 30 kilometara i niskokalorične obroke. A za užinu je imala pravo da pojede nekoliko kockica leda! Neobičnu užinu ima i Nikol Kidmen. Kad ne može više da podnese glad, ona uzme štapić celera umočen u med i nekoliko zrna suvog grožđa. Nikol ovaj obrok zove "žabe na grani".


Liz Harli se ugojila 17 kilograma tokom trudnoće, a vitku liniju vratila je za tili čas, tako što je jela jednu bananu i šest zrna grožđa dnevno. Trudničke kilograme na zanimljiv način skinula je i Kejt Vinslet. Ona je držala dijetu facijalne analize, koja podrazumeva da se na osnovu crta nečijeg lica određuje šta ta osoba sme da jede. Kejt je iz svoje ishrane izbacila proizvode od pšeničnog brašna, šećer i mlečne proizvode i izgubila je 15 kilograma za 10 meseci. Jedino što je mogla da jede do mile volje jesu krastavac i ovsene pahuljice!

Bolovi od voća

Poznati holivudski glumac Ešton Kučer želeo je da naglo smrša kako bi što uverljivije odglumeo onemoćalog genija računarske industrije, koji je 2011. umro od tumora gušterače. Nedeljama je jeo samo voće.
- To mi je došlo glave. Hitno sam prebačen u bolnicu dva dana pre početka snimanja filma. Imao sam strašne bolove i moram priznati da se nerado sećam tog perioda - rekao je Ešton.


I Kristina Agilera je posle trudnoće i mnogo kritika na račun oble figure, preuzela stvar u svoje ruke i započela dijetu "teksture i boja". Ona podrazumeva da se svaki obrok sastoji od četiri vrste namirnica - jedne hrskave, jedne meke, jedne hladne i jedne vruće, koje su kontrastnih boja.

Glumica Dženifer Aniston svojevremeno je svom tadašnjem suprugu Bredu Pitu zabranila da jede štetnu hranu. A ona se hranila zdravo, tako što je mesecima jela isključivo hranu za bebe iz teglica. I to svojim obožavateljkama preporučivala kao najbolji put do vitke linije!

Au, ćero, al' si propala: Viktorija Bekam

- Dugo mi je trebalo da naučim kako izgladnjivanje nije put do savršene linije. Važno je obrazovati se o hrani i naučiti slušati svoje telo. Važno je znati za čime telo zaista žudi.


Bred Pit nije baš sit ni sa Anđelinom Džoli, jer se u njihovom domu konzumira isključivo hrana kuvana na pari, bez ikakvih začina i dodataka. I Bredova dugogodišnja devojka Gvinet Paltrou ima specifičan način ishrane, pa kad se sprema za neku novu ulogu u kojoj treba da pokaže besprekorno telo, jede isključivo proteinske pločice.


A Hilari Daf primenjuje trik koji je naučila od svog trenera Harlija Pasternaka, ona prestaje da jede mnogo pre nego što oseti da je sita.


- Ako osećate da ste siti, to znači da ste pojeli previše - smatra ona.


Najpoznatija spajsica Viktorija Bekam godinama je meta tabloida zbog svog anoreksičnog izgleda, međutim, ona i dalje nije zadovoljna i ubeđena je da može i mora biti mršavija. Priznaje da godinama nije pojela kolač i da njena porcija može da stane u jednu šaku! Posle porođaja se surovo izgladnjivala kako bi što pre vratila svoju minimalnu kilažu. Čvrsto se drži rigoroznih dijeta, a osim toga i mnogo vežba. Čak 11 kilometara pređe na pokretnoj traci, svakoga jutra.


PERLICE I STRIPTIZ
U Holivudu ima i onih koji do savršene linije ne dolaze brojanjem kalorija, nego perlica. Kejt Bekinsejl je sledbenik "perla" dijete. U bukvalnom smislu! Ona podrazumeva korišćenje narukvice od raznobojnih perlica koje se pojedinčano pomeraju ulevo, i to nakon svakih 100 unetih kalorija. Jedna od "očajnih domaćica" Teri Hačer izabrala je zabavniji način mršavljenja. Ona redovno odlazi na časove striptiza, da bi sagorela višak kalorija.


- Poenta striptiza jeste u tome da stvorite osećaj da ste sami sebi seksi, a ne nekom muškarcu - kaže Teri.

Božićni očaj

Glumica Džulijen Mur se podvrgla kontroverznoj dijeti tokom koje se samo piju sokovi, jer nije mogla da obuče haljinu koju je kupila za dodelu nagrade Zlatni globus.
- Nije fer. Zlatni Globus pada 13. januara, baš posle božićnih praznika. Realno, prestaneš da se prejedaš i da previše piješ tek 1. januara i ja nisam bila izuzetak. Probala sam ovu dijetu sa sokovima, jer sam zaista bila očajna - rekla je Mur.

A ako vam nije toliko bitan kvalitet hrane koliko skidanje kilograma, onda dolazi u obzir i brza hrana. Tako je svojevremeno postupila Anđelina Džoli. U njenom režimu ručak je bio glavni i prilično obilan obrok. Nakon napornih vežbi u teretani, ona bi se sjurila u Mekdonalds i pojela ekstra veliki obrok. Potom bi ponovo išla da vežba... I najplaćenija manekenka sveta Žizel Bundšen se zaklinje da konzumiranje jako začinjenih obroka ubrzava metabolizam. Te se tako kilogrami sami tope.


Nekada najpoznatija Plejboj zečica, koja je javnost neprekidno zabavljala svojim raskalašnim životom, En Nikol Smit, u jednom periodu života se prilično ugojila i tako postala predmet opšte sprdnje. Osim što je gutala pilule za mršavljenje, podvrgla se i kolon-terapiji koja ju je gotovo prikovala za toaletnu šolju.


Kim Katral, najpoznatija po ulozi Samante iz serije "Seks i grad" kaže da je celog života na dijetama ne bi li sačuvala vitko telo.


- Generacija žena kojoj pripadam vodila se za Džejn Fondom i njenim vežbama, kao i savetom da što više budemo na svežem vazduhu i pijemo najmanje osam čaša vode dnevno. To mi se danas zaista isplatilo - izjavila je ona. Ali, obavezno cedi limun na pomfrit, jer veruje da limunska kiselina rastvara masnoću.

Suze na hranu

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika, pevačica Danijela Vranić bila je u depresiji, jer su joj nutricionisti propisali strogu dijetu. S obzirom na to da se Danijela gotovo udvostručila, te je zbog viška kilograma imala problema sa imunitetom i štitnom žlezdom, veliki broj njoj omiljenih namirnica bio je na listi zabranjenih.
- Plačem dok gledam hranu - izjavila je tada Danijela.


Pop ikona Madona i u šestoj deceniji ima telo, na kome bi joj i mnoge tinejdžerke pozavidele. Njena tajna su svakodnevni, iscrpljujući treninzi, koji traju i po nekoliko sati, a pored toga ona jede isključivo hranu koju sprema u svojoj kući.


- Jedite kod kuće! Nikada ne jedem u restoranima, jer ne možete da budete sigurni šta se nalazi u jelu, ni u način na koji je pripremljeno - kaže Madona.

Možda, jadna, i nema para da kupi kvalitetnu čajnu, rolovane ćevape, punjeni batak, i slično: Madona
 


Jedna od prvih i najpoznatijih svetskih top modela Sindi Kraford je nedavno otkrila tajnu svog savršenog izgleda - čokolada!


- Obožavam čokoladu, naročito onu sa suvim voćem i lešnicima. Ipak, tajna je u tome da nikada ne pojedem više od jedne kocke odjednom - kaže Sindi.


A to odjednom znači jedna kocka na dan!


Kad ne upali trik sa proteinskim pločicama i ne uspe na vreme da skine višak kilograma, Gvinet Paltrou nosi specijalan steznik od spandeksa.


- Ovaj steznik me podseća na biciklistički šorts koja fantastično pegla sve neravnine - prokomentarisala je.

Adel: Ja sam kao većina žena na svetu

Pevačica Adel je stalno na udaru javnosti zbog viška kilograma. Neki nutricionisti su tvrdili da svojom nebrigom o kilaži šalje pogrešnu poruku tinejdžerima.

 

Možda je buca, ali je normalna: Adel

Obline joj, ipak, nisu smetale da postane jedna od najpopularnijih pevačica sveta. Kaže da je ponosna na svoje telo i da nikada neće smršati, čak i ako to industrija bude tražila od nje.


- Predstavljam većinu žena ovog sveta i veoma sam ponosna na to - kaže Adel.


Na udaru srpske javnosti stalno je mladi pevač Granda Darko Lazić. U toku takmičenja često su mu zamerali višak kilograma, ali to mu nije smetalo da pobedi. Od tad do danas, nabacio je još desetak kilograma. Ali ga to izgleda ni malo ne brine.


- Tačno je da sam se ugojio. Ali, nije istina da me ne zanima kako izgledam. Kad budem osetio potrebu da smršam, to ću i uraditi - kaže Darko.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online