Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.05.2013.
14:02
V. TASIĆ i S. ĐURIĆ A

Evrosong: Ovo je blam za Srbiju

Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović okupljene u grupu Moje tri ne kriju razočarenje zbog debakla na Evrosongu, jer su bile uverene da će se plasirati u finale. Bilo je i suza, ali devojke tvrde da su dale sve od sebe, ali eto rezultat je izostao.

Mirna, Nevena i Sara nisu se proslavile u Malmeu
 

- Ovo je bio rasizam! Dobro, šalim se malo, ali zaista kada pogledate jasno je da pesme koje nisu otpevane na engleskom nemaju ove godine nikakve šanse. Ljudi neće ni da slušaju numere koje su na nekim drugim jezicima - požalila se Sara na Tviteru.

Mediji u Srbiji sada spekulištu da je Srbija imala više glasova publike od jedne zemlje koja se plasirala u finale, ali da su presudili glasovi žirija. Međutim, to nije opravdanje i ko je kriv tek će se, možda, rasplesti narednih dana. Vladimir Grajić Graja, kompozitor pesme "Molitva" s kojom je Marija Šerifović pobedila pre šest godina u Helsinkju smatra da su za sve krivi "estradni moćnici u Srbiji".


- Nerealne ambicije estradnih moćnika da baš devojke iz Prvog glasa Srbije odu u Švedsku dovelo je do ovakvog raspleta. Njih tri su preslatke, ali osim što su dobro pevale sve ostalo je bilo naopako - smatra Graja.

Lepo sam vam rekla: Maja Nikolić

Njegova kuma Maja Nikolić kaže da se sve ovo moglo očekivati.

- To kako su Moje tri neslavno prošle je dokaz da je istina sve što sam pričala! Loše i neiskusne pevačice nisu ni mogle bolje da prođu. Nije Evrosong isto što i Prvi glas Srbije. Ja sam još posle Beosonga govorila da je domaći izbor namešten, a ko nije verovao sada se uverio u to. Treba promeniti način na koji se bira naš predstavnik, kao i kompletnu ekipu koja odlučuje ko će nas predstavljati na Evrosongu. Šteta što je pogrešnim izborom upropašćeno sve ono što su Željko Joksimović i Marija Šerifović u Evropi postigli - kaže Maja. Čuveni kompozitor Vojkan Borisavljević koji je učestvovao na Beosongu smatra da su Moje tri prošle onako kako zaslužuju!

Bojkot Turske

Turska Radiotelevizija neće prenositi finalno veče Evrosonoga o čemu su obavestili i EBU. Turci su se žalili na nov sistem glasanja, a nakon što njihove primedbe nisu uvažene odlučili su da neće učestvovati na takmičenju u Švedskoj. Iz Turske poručuju da će naredne godine proceniti situaciju i odlučiti da li se vraćaju na Evrosonog ili ne.

- Devojke su simpatične, ali onom pesmom, skandaloznom koreografijom i kostimima izblamirali su Srbiju. Strašno. Ugled naše zemlje koji je godinama gradio Željko Joksimović srušen je ovim nastupom, kao da se neko sprdao sa svime. Poznato je da je Beosong bio namešten između RTS-a i Prve televizije, ali ako su već morale da idu onda je trebalo sve da bude drugačije. Što se tiče komšija i to je katastrofa. Hrvati su poslali klapu što je pogrešno, a crnogorska pesma je užas i tako nešto u životu nisam čuo - iskren je Borisavljević. Bilja Krstić koja je bila u selekcionoj komisiji za Beosong iznenađena je debaklom Moje tri u Švedskoj.


- Iznenađena sam, jer devojke dobro pevaju. Nema nikakvog pravila, a na Evrosongu vladaju neki drugi zakoni. Možda da su imale atraktivniju pesmu možad bi bolje prošle, jer su mnogo slatke. Sledeći put možda treba poraditi na pesmi, ali opet kažem nema pravila - rekla je Bilja Krstić.
 

Boki brani ćerku i zeta

Boki Milošević čija je ćerka Ksenija pevala prateći vokal, a zet Saša Milošević Mare komponovao pesmu "Ljubav je svuda" za sve okrivljuje politiku.
- Sve je logično! Svi znamo kako Evropa gleda na nas i to je, izgleda, trajno orkestriran stav i bez obzira šta mi činili. To nema nikakve veze sa muzikom. Mogli smo da pošaljemo bilo koju pesmu i bilo kojeg pevača, isto bi bilo. Numera je odlična, vizuelno i muzički na najvišem nivou, ali neprolazak u finale nema veze sa pesmom. Posredi su viši interesu koji nemaju nikakve veze sa muzikom koja je uvek bila žrtva politike- smatra Milošević.


Nisu zaslužile prozivke

- Generalno ovogodišnji Evrosong je slabiji od prošlogodišnjeg, nisam uopšte oduševljen pesmama. Žao mi je što naše predstavnice nisu uspele da se plasiraju u finale. Bio sam uz njih svim srcem i navijao sam za njih. Imali smo šanse, ne samo mi već i Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, ali eto niko nije uspeo. Mislim da su Mirna, Nevena i Sara dale sve od sebe i nisu zaslužile da ih prozivaju, da se govori ružno o njima - smatra Dušan Svilar koji je od Moje tri za dlaku izgubio na Beosongu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online