Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 07.02.2013.
17:18
Vijesti A

"Ceca, žena ratnog zločinca, optužena za kriminal, dobila Crnogorskog oskara"

Kako je nazivaju crnogorske "Vijesti" - "srpska turbo-folk pevačica Svetlana Ražnatović Ceca", dobitnik je Crnogorskog oskara za najpopularniju pevačicu regiona, što je saopšteno iz Crnogorske kulturne mreže (CKM) koja je ustanovila ovu nagradu, a koja će se ove godine dodeljivati na ceremoniji koja će se održati 25. februara u hotelu "Splendid" u Bečićima.

Možda je najpopularnija među narodom u Crnoj Gori, ali neki mediji joj nisu naklonjeni: Svetlana Ražnatović Ceca
 

Na pitanje šta misle o tome što će nagradu da dodele supruzi ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, koja je takođe bila optužena zbog kriminalnih radnji, iz CKM-a su rekli da su parametri kod donošenja odluka bili isključivo postignuti rezultati i popularnost, a da svaka javna ličnost ima svoj privatni život, što je njihova stvar.


Na pitanje da li promovisanje srpskog turbo-folka doprinosi razvoju kulture u Crnoj Gori (što je jedan od ciljeva navedenih na oficijelnom sajtu CKM-a), iz ove organizacije su odgovorili da je Crnogorski oskar priznanje koje se dodjeljuje za postignute rezultate iz više oblasti i da nema za cilj promociju ni favorizovanje bilo kog muzičkog pravca.


"Svetlana Ražnatović je zasigurno najveća muzička zvezda regiona. To je potvrdio i koncert u ’Top Hillu’, gde su gostovale sve velike zvezde regiona po jedan put, a ona je morala zbog velikog interesovanja da održi dva koncerta na kojima je bio prisutan ogroman broj posetilaca. Po anketi koju smo sproveli među građanima u deset crnogorskih gradova, gospođa Ražnatović je bila ubedljivo najpopularnija pevačica regiona u konkurenciji Jelene Karleuše, Severine, Jelene Rozge, Indire Vladić i drugih. Ne bih se baš složio da je to srpski turbo-folk. Ponavljam da ne favorizujemo ni jedan muzički pravac, a trudimo se da, organizujući anketiranje u svim crnogorskim gradovima, prenesemo mišljenje većine građana Crne Gore, ne praveći podele po boji kože, verskoj i nacionalnoj pripadnosti", izjavio je za crnogorske "Vijesti" Aleksandar Damjanović, predsednik Crnogorske kulturne mreže.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.02.2013. 17:30
bolje ona nego jelena zaba.
Četvrtak 07.02.2013. 20:15
Kad sam pročitao da se radi o tamo nekoj kulturnoj mreži, pomislih na nagrade najboljem seoskom učitelju, bibliotekaru, babici, slikaru, književniku, dramskom, odnosno flmskom umetniku..., kad ono Ceca !? Pa valjda je Šarić /po tim vašim kriterijumima/ značajniji po CG od nje, a Đeknu i da ne pominjem.
Četvrtak 07.02.2013. 17:19
U jbt..... ja procitah "ORLA "
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online