Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.01.2013.
20:11
Blic A

Tošetova porodica: Ne zarađujemo na njemu mrtvom

"Preko svoje muzike Toše i danas živi, a njegov gubitak niko od nas u familiji nije preboleo", kaže Slaven Ristevski, zet tragično preminulog makedonskog pevača dan posle velikog koncerta u Kruševu, gde je obeležen rođendan Tošeta Proeskog.

Idol cele Makedonije: Toše Proeski
 

Iako su mnogi obožavaoci jedva dočekali da čuju neobjavljene Tošetove pesme, bilo je i negativnih komentara. Mnogi su smatrali da neko na sraman način zarađuje preko Tošetovog imena.

"Njegovi obožavaoci širom regiona su oduševljeno dočekali objavljivanje nove pesme, kao i albuma, a mi, kao njegova porodica smo bar na tren osetili zadovoljstvo i ispunjenje kada je posao završen. Svakog dana nas boli činjenica da ga više nema, ali kada izađe njegova nova pesma, svi smo ushićeni zato što znamo koliko je on bio srećan kada bi završio neku pesmu", objašnjava Slaven Ristevski.

Slaven kaže da će sav prihod od objavljenog singla ulagati u snimanje albuma, koji žele da urade onako kako bi to Toše uradio - najbolje.


"Cela istina je da je snimanje muzike izuzetno skup posao ako ga radimo na način na koji je i Toše radio. On je pristajao samo na vrhunski kvalitet i sarađivao je sa vrhunskim muzičarima. Mi kao porodica koja sve ovo finansira odlučili smo da dovršimo sve njegove pesme koje su ostale nedovršene u njegovom studiju, kao i kod Endija Rajta u Londonu, pa da ih objavimo isključivo iz pobude da Toše živi i dalje, a ne zbog zarade. Zaradu od albuma ćemo ulagati u snimanje novih zaostalih pesama, a sigurno ih ima za još dva albuma", priča Slaven.

Šerbedžija pevao za Proeskog


Rade Šerbedžija je juče pevao u Londonu na druženju u čast i sećanje na tragično preminulog makedonskog pevača Tošeta Proeskog. Na druženje su bili pozvani engleski akademici i umetnici raznih profila, a među zvanicima je i Tošetov producent Endi Rajt, koji je između ostalog radio s grupama "Juritmiks", "Simpli red" i pevačem Pavarotijem.
 

Šerbedžija je 2011. godine nastupio povodom otvaranja Tošetove Spomen-kuće u Kruševu.

Roditelji Tošeta Proeskog, otac Nikola i majka Dominika, ne žele medijsku pažnju. Ne razgovaraju sa novinarima i svaki dan otkad je Toše poginuo prolazi im na sličan način. Svakodnevno odlaze na njegov grob i u crkvu u čijoj je izgradnji i Toše učestvovao.

"Nikolu i Dominiku je slomio Tošetov odlazak. Oni nikada ne mogu da se vrate u normalne tokove života", kaže Slaven i dodaje da je i njegova supruga Dora veoma teško prihvatila život bez brata.

Međutim, kako je posle Tošetove smrti mnogo toga palo na nju, morala je da se trgne.

"Dora neizmerno pati. Ali ju je briga oko roditelja i naših sinova naterala da mora da shvati da život ide dalje. Svima nam kao melem dođe naš stariji sin Kristijan, koga je Toše neizmerno voleo", ispričao je Slaven Ristevski.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.01.2013. 07:48
Pokušavaju da naprave kult.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online