Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 14.10.2011.
05:04
Press A

Bata Živojinović leči gangrenu na Kubi

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Velimir Bata Živojinović rešio je da svoje zdravlje opet poveri Kubancima jer, kako kaže, oni imaju lek za sve bolesti.

Ponovo tretman na Kubi: Velimir Bata Živojinović

Revolucionarna uspešna medicinska otkrića koja potiču sa Kube ulivaju ogromno poverenje pacijenata, pa na stotine Srba godišnje tamo ode na lečenje.


Proslavljenom glumcu gangrena se vratila zbog nove povrede nožnih prstiju na snimanju. Reč je o ozbiljnoj bolesti, koju je pre dve godine izlečio upravo u "zemlji tompusa".
 

- Tačno je da idem na Kubu na lečenje, ali moj doktor trenutno nije tamo, tako da ću malo sačekati. Dok ne odem, oporavljaću se uz pomoć naših, domaćih doktora. Nije ništa strašno. Kod kuće sam sa mojom Lulom i unukom. Odmaram se i živimo normalan život - rekao je Bata.
 

PObedio kancer: Ugo Čaves

Živojinovića je na Kubi lečio profesor Montekin, koji je nedavno izlečio i venecuelanskog predsednika Uga Čavesa. Montekin je napravio uspešnu vakcinu za lečenje gangrene tako što je izolovao esenciju belih crva. To je pomoglo Bati Živojinoviću kada mu je pre dve godine gangrena počela bukvalno da "jede" nogu.


Njegova ćerka Jelena, koja živi na Kubi, javila mu je da profesor Montekin ima lek za gangrenu. Bata je odmah otputovao kod nje i posle nekoliko dana uspeo da ubedi Montekina da mu jednog ponedeljka ubrizga vakcinu koju je ovaj dotad isprobao samo na životinjama. Već u četvrtak, Bata legenda bio je potpuno zdrav!
 

Bez obzira što mu se bolest povratila, Bata je i sada optimista. U ovu zemlju ide jer su, kako ističe, Kubanci medicinski fenomeni.
 

- Oni imaju najveće uspehe na svetu trenutno, a takvo stanje traje odavno. Postali su pravi fenomeni u svetu u otkrivanju načina lečenja svih vrsta karcinoma i mnogih drugih bolesti - kaže Živojinović koji je i sam posle povratka sa Kube mnogim Srbima pomogao da odu tamo po svoje zdravlje.
 

Tamošnji medicinari, inače, kako saznaje "Press", zdušno izlaze u susret našim ljudima, kojih godišnje na Kubu ode nekoliko stotina.
 

Prvi sekretar ambasade Kube u Srbiji Gilfredo Milanes Molina nije mogao da precizira koliko Srba godišnje iz zdravstvenih razloga ode tamo, ali je istakao da je reč o velikom broju.
 

- Godišnje ode sigurno više stotina ljudi. Ima ih puno koji odu kako zbog lečenja, tako i zbog medikamenata koji su tamo registrovani, a Kuba ih ima više desetina - rekao je Gilfredo.

POVEZANE VESTI

Petak 14.10.2011. 10:05
Pa zna se da kapitalizam ne dozvoljava nagla naučna otkrića jer to nije u interesu velikih monopilista, u ovom slučaju farmaceutskih kuća.
Ponedeljak 28.11.2011. 10:14
zdrav nam se vrnuo legendo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online