Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.08.2011.
02:42
A. Bošković - Vesti A

Dragana Mirković ambasador Evropskog prvenstva za odbojkaše

Predsednik Odbojkaškog saveza Austrije Peter Klajman imenovao je u ponedeljak srpsku folk zvezdu Draganu Mirković (43) za ambasadora predstojećeg Evropskog prvenstva za odbojkaše koje će se održati u Austriji i Češkoj od 10. do 18. septembra.

Na konferenciji za novinare, upriličenoj u renomiranom bečkom restoranu na Prateru Švajcerhaus, Petar Klajman je imenovao dva nova ambasadora predstojećeg odbojkaškog prvenstva na kojem će igrati i Srbija. Pored naše zvezde, počasne akreditive ovog sportskog događaja primio je i vlasnik restorana Švajcerhaus, Karl Jan Kolarik.

Dragana Mirković sa predsednikom Odbojkaškog saveza Austrije Peterom Klajmanom i vlasnikom renomiranog restorana Švajcerhaus Karlom Kolarikom

Prema rečima predsednika odbojkaškog saveza Austrije Petera Klajmana, Dragana Mirković je idealna za ovu ulogu, ne samo zato što će na Evropskom prvenstvu u istoj grupi igrati Austrija i Srbija, već i zato što naša pevačica živi u Austriji u dvorcu Ebenfurt.

- Meni je velika čast što sam imenovana za ambasadora predstojećeg Evropskog prvenstva i osećam se predivno u toj ulozi.

Peva i bodri sportiste: Dragana Mirković

Posebno sam bila prijatno iznenađena svojim imenovanjem, jer je odbojka sport koji i sama volim rekreativno da igram- rekla je Dragana i otkrila da će navijati za Srbiju, ali i za Austriju, jer obe zemlje smatra domovinama.

Imenovanje za ambasadora ovog sportskog događaja pokazuje da je i u jednoj i drugoj zemlji priznat i cenjen njen rad i ugled.


Dragana će, kako je najavljeno, kao ambasadorka ovog velikog sportskog događaja održati koncert 10. septembra, kada se budu igrale prve utakmice A grupe.

Uoči početka prvenstva 5. septembra na velikom prijemu za ambasadore odbojke, koji u Šenbrunu organizuje ministar odbrane i sporta Norbert Daraboš, naći će se poznate ličnosti iz austrijskog javnog života od sportista, muzičara do političara.

Srpska folk zvezda biće u društvu ostalih ambasadora, među kojima su Mihaela Dorfmajster, dvostruka olimpijska pobednica, austrijska fudbalska legenda Hans Krankl, zatim ministri u austrijskoj vladi Klaudija Šmid i Aloiz Steger, gradonačelnik Beča Mihael Hojpl, poznati voditelji Alfons Hajder, Dominik Hajncl, Barbara Stekl i mnogi drugi.

Dragana će se sa ostalim ambasadorima naći i u reklamnom spotu Evropskog prvenstva za odbojku.
 

Prenos u 100 zemalja

 

Na prvenstvu, koje će se igrati u Austriji i Češkoj, nadmetaće se 16 nacionalnih timova. Akreditovano je preko 500 novinarskih ekipa, a televizijski prenos gledaoci će moći da prate u 100 zemalja.

 

Reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Austrijom, Slovenijom i Turskom, a ove utakmice će se igrati u Beču. Prve utakmice grupe A između Slovenije i Austrije i Srbije i Turske biće odigrane 10. septembra.

 

Narednog dana, 11. septembra, naši odbojkaši igraće protiv Slovenije, a zatim sledi utakmica između Austrije i Turske. Protiv Austrije, Srbija će igrati 12. septembra, kada će se igrati i utakmica između Turske i Slovenije. 

POVEZANE VESTI

Sreda 31.08.2011. 22:01
Драгана је жена сасвим у реду али да сам на њеном месту обавезно бих тужио тог пластичног хирурга. Баш јој та глупост није требала.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online