Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 27.07.2011.
16:31
Alo A

Merlin tražio da uhapse Hadžića i Mladića?

Pored basnoslovnog honorara za svoj nastup u Beogradu, 300.000 evra plus procenat od prodatih karata, bosanski pevač Dino Merlin navodno je imao još jedan zahtev od kojeg nije želeo da odstupi – da svi haški begunci budu lišeni slobode.

Dino Merlin nastupa uskoro u Beogradu
 

Kako "Alo!" saznaje, muzička zvezda je u neformalnom razgovoru sa svojim najbližim prijateljima često isticala da sigurno neće dolaziti u Srbiju sve dok Ratko Mladić i Goran Hadžić ne budu izručeni Haškom tribunalu. Kada je 26. maja uhapšen najtraženiji haški begunac, Merlin je sve intenzivnije počeo da razmišlja o ponudama koje su mu stizale iz Beograda.

Bosanska zvezda broj jedan

 

Pored ličnih ubeđenja, kako se procenjuje u dobro obaveštenim bosanskim krugovima, Merlin je imao još jedan jak razlog da ne ugovara svoj nastup u Srbiji dok god su haški begunci na slobodi. Naime, ako se uzme u obzir da je slavni muzičar i hodža i ubedljivo najveća zvezda muslimanske verosipovesti, sasvim je sigurno da bi zbog koncerta u Beogradu mogao da ima neprijatnosti u rodnoj Bosni, što mu nikako ne bi trebalo.

- To mu je bilo veoma važno, da ne zapeva u Srbiji dok svi osumnjičeni za ratne zločine ne budu iza rešetaka. Kako se priča, često je govorio svojim prijateljima da ga Beograd neće videti dok ne završi saradnju sa Hagom i da će, ako treba, lično tražiti od zvaničnika u Srbiji da pohapse begunce - priča za "Alo!“ dobro obavešteni izvor blizak pevaču.

- Laknulo mu je kada je krajem maja uhapšen Mladić jer je znao da je sve bliže svojoj velikoj želji da nastupi pred beogradskom publikom. Nedavno hapšenje Gorana Hadžića dovelo je do toga da konačno prelomi jer više nije postojala nikakva prepreka da zakaže svoj prvi posleratni koncert u Srbiji. Razgovor o tom nastupu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem bio mu je dodatna garancija da će sve proteći bez problema i da će imati najbolju moguću logističku podršku – navodi izvor.


Asim Kraljić, menadžer pop zvezde, koji je potvrdio da će Dervišhalidović održati koncert u Beogradu do kraja godine, nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje priču pomenutog lista.

- O toj temi ne želim da pričam – rekao je Kraljić.

Prvi povratnički koncert Dina Merlina biće održan krajem godine u "Areni“.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.07.2011. 00:00
Za ovog baliju Tadic je spreman i ima 300 hilj.€ a za napacene Srbe na KiM...za nih nema! Sram bilo i njega i cjelu vladu...SRAMOTA!!!!
Sreda 27.07.2011. 20:32
vidila zaba gde se konji potkivaju p i ona digla nogu.Svaka chusa se danas bavi politikom.
Sreda 27.07.2011. 21:14
Ne mogu da verujem da je Boris toliko slabog karaktera,da dopusta da ga jedan pevac,trubadur,ucenjuje o drzavnim pitanjima!!! Muka mi je vise od Borisovog evropskog puta!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online