Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.06.2018.
08:28
S. Đurić - Vesti A

Izazov je igrati na štiklama

Crnogorski glumac svom bogatom pozorišnom iskustvu dodao je i lik žene u predstavi "Učene žene" reditelja Jagoša Markovića, na sceni crnogorskog Narodnog pozorišta. On je nedavno na svom Instagramu okačio fotografiju na kojoj se vidi kako izgledaju pripreme i njegova transformacija u lik tetke Belize.

CNP
Uživeo se ulogu: Momčilo Otašević

- Da bih dočaro jedan ovakav lik pomažu mi sjajan kostim i jaka šminka. Svaka čast ženama koje su nosile takve modele. Svakom glumcu bilo bi žao da propusti ovakvu ulogu. Trudim se da uvek napravim više nego što mogu, pobedim sebe i konstantno dižem lestvicu i gledam napred - kaže Momčilo Otašević, koji se nakon završetka snimanja hrvatske serije "Čista ljubav" i venčanja sa koleginicom Jelenom Perčin vratio na daske koje život znače.

U haljinu je svojevremeno uskočio i Dragan Mićanović u predstavi "Mletački trgovac", gde je tumačio lik Porcije, koja je za njega, kako je rekao, veliki glumački izazov, a tumačeći tu ulogu shvatio je, kako je rekao u jednom intervjuu, koliku je moć priroda dala ženi.

- Porciju ću igrati sve dok budem mogao da uđem u haljine, jer je veliki glumački izazov i kompleksna uloga. Igrajući je, shvatio sam koliku je moć priroda dala ženi, ali je mnoge ne iskorišćavaju u potpunosti i ne žive punim plućima. Reditelj Egon Savin imao je hrabrost i lucidnost da mi poveri tu ulogu, a ja dovoljno ludosti da je prihvatim. To je jedna od mojih najdražih uloga u pozorištu do sada.

Dženi u filmu "Nataša"

Nezaboravne su scene u kojima Boris Milivojević u filmu "Nataša" tumači lik Dženi, transrodne osobe, a najbolje prijateljice glavne junakinje Nataše. Borisova uloga, u kojoj se ovaj omiljeni glumac odlično snašao, unela je dosta humora u ovo ostvarenje sumorne tematike.

Dok sam radio na predstavi posmatrao sam stav, pokrete žena, i to svuda, i u privatnom životu i na televiziji i gde god da sam se zaticao, a imao sam i pomoć koreografa - rekao je jednom prilikom glumac.

I Bane Vidaković nakratko je postao dama zbog uloge u seriji "Sinđelići", a maska žene bila je toliko uverljiva da ga kao Anđeliju niko nije prepoznao. U filmu "Mala noćna muzika" baba Natu, mirnu baku iz komšiluka maestralno igra Vlasta Velisavljević.

- Nadimak baba sam dobio nakon uručenja prve filmske nagrade na Filmskim susretima u Nišu. Ne pominju svi taj nadimak. Moji najverniji fanovi i kolege u pozorištu mi ne kažu Vlasto, već "zdravo, Baba" - rekao je Vlasta.

U ovom filmu ulogu žene, odnosno domino babe Paune, igra Feđa Stojanović.

Gospođa ministarka

Pre nekoliko godina na sceni pozorišta "Boško Buha" premijerno je izvedena nova verzija Nušićeve "Gospođe ministarke". U ženskim ulogama pojavljuju se muškarci, a gospođu Živku igrao je Goran Jevtić, koji je za ovu rolu dobio i brojne nagrade. Ova neobična predstava izazvala je brojne reakcije u javnosti, mada je bilo više pozitivnih komentara.
- Kad smo krenuli u avanturu rada na ovoj predstavi, ispostavilo se da se zapravo samo pozorišnim jezikom bavimo onim što se u stvarnosti uveliko zbiva. Gde god se oko sebe okrenete, travestije po raznim osnovama koliko hoćete - rekao je tada Goran Jevtić, koji je za ovu ulogu dobio i nagradu za najbolju žensku ulogu na 38. danima satire Fadila Hadžića u Satiričnom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online