Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.09.2017.
19:30
S. Sudar - Vesti A

Ivan Bosiljčić za "Vesti": Publika u dijaspori sve vraća trostruko

Ivan Bosiljčić (38) predstaviće u Kanadi svoj autorski projekat "Par stihova za nas". Tokom septembra gostovaće u sedam gradova - Torontu, Kičineru, Vindzoru, Otavi, Vankuveru, Edmontonu i Kalgariju. U Kanadu, gde ima zakazano osam koncerata, putuje s akustičnim bendom.

A. Čukić
Peva, glumi, igra: Ivan Bosiljčić

- U dijaspori, koliko god se trudili da pod svetlima scene budete domaćin večeri, publika vas uvek drži u poziciji gosta. Sve što date, ona trostruko vrati, sa velikim uzbuđenjem gleda i poštuje svaku reč i obilno čašćava pažnjom. Sluša vas kao glasnika koji donosi dobar glas iz daljine. Ja pred njima govorim samo istinu - još ima radosti, ima ljubavi, ima snage. I uvek od publike dobijam potvrdu. A najsigurniji i najodlučniji odgovor je od publike u dijaspori - kaže za "Vesti" glumac Ivan Bosiljčić.

"Par stihova za nas" je muzičko-poetsko, jedna vrsta nastavka njegove izuzetno uspešne turneje "Ljubav je samo reč" iz 2009. godine kada je gostovao u brojnim gradovima u Srbiji, regionu, ali i širom dijaspore - u Austriji, Švedskoj, Norveškoj, na Islandu...

- Ne mogu da se otmem utisku da su i Istok i Zapad zadivljeni našom kulturom i tradicijom, koji su i na jednoj i na drugoj strani sveta neeksploatisani. Teško smo im pojmljivi logikom, pa su prinuđeni da nas tumače srcem. Više od 15 godina profesionalno sam se bavio folklorom i svedok sam ovacija koje igrači naših kulturno-umetničkih društava doživljavaju u svetu. Sva ova iskustva sabrao sam i ugradio u muzičko-poetsko veče "Par stihova za nas" - priča popularni glumac, koji je ovim projektom široj publici pokazao sav svoj raskošni talenat za glumu, pesmu i igru.

Ponovo u domaćim serijama

Ove jeseni Ivana Bosiljčića očekuje premijera velikog televizijskog projekta "Hotel Rusija", serije koju je snimao prošle godine, a koja će biti prikazana na ruskoj nacionalnoj televiziji. Ali, ne zapostavlja posao ni u Srbiji.
- Nakon susreta sa kanadskom publikom u Beogradu nastavljam snimanje jedne popularne domaće televizijske serije, koju će publika gledati na proleće. A pre, posle i za vreme svega toga, ja sam tata jednoj divnoj Nini i muž jednoj posebnoj Jeleni - sa ponosom je istakao šarmantni glumac.

Ovo nije njegov prvi dolazak u Kanadu.

- Zauvek ću pamtiti kanadsku turneju sa predstavom "Jasmin na stranputici". Ljiljana Lašić, Rada Đuričin i ja smo dan za danom igrali našu predstavu o ratu, ljubavi, rastancima, borbi za goli život. Tumačio sam ulogu Jasmina, mladog slikara, koji je zbog rata pobegao iz Sarajeva u Beograd gde očajnički čeka vizu za Kanadu. Nakon svake predstave prilazilo mi je na desetine ljudi, grlili su me i u poverenju tiho govorili istu rečenicu: "Ja sam isto tako. Sve isto". Od tog iskustva u Srbiju sam se vratio kao drugačiji čovek. Promenjen nabolje.

Ispovest o ljubavi

Muzičko-poestsko veče "Par stihova za nas" je, po rečima Bosiljčića, jedna duboka ispovest ispričana stihovima velikih pesnika i melodijama koje svi znamo. Filmska muzika, ruske romanse, pop balade, isprepletane su poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića.

- Ovaj koncert-predstava je ispovest o ljubavi, svačija pomalo, a najviše moja - s neskrivenim emocijama kaže Bosiljčić i dodaje da ima jedan poseban momenat u njoj. - Nekoliko godina na srpskom groblju u Solunu moji roditelji nisu uspevali da pronađu grob našeg pretka koji je poginuo na Solunskom frontu. Ove godine ja sam uspeo da pronađem večnu kuću mog čukundede Radomira. U znak sećanja na njega i sve naše heroje koji su postradali govorim pesmu "1914." o vojniku koji je pevao dok je umirao u snegu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online