Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.03.2016.
08:30
D. Petrović - Vesti A

Odlazak bez poslednjeg naklona

Tri dana nakon smrti Marinka Madžgalja, njegove kolege glumci su neutešni. Kako kažu, još se nisu osušile suze za Draganom Nikolićem, a oni opet plaču, dok je Atelje 212 ponovo zavijen u crno. Marinko je preminuo u subotu nakon teške borbe sa rakom pankreasa u 37. godini života, a iza njega je ostala sedmogodišnja ćerkica Sara koju je dobio u vanbračnoj zajednici sa koleginicom Dubravkom Mijatović.

Facebook/Marinko Madžgalj
Kolege su ga obožavale: Marinko Madžgalj

- Smrt bira nepravedno najboljeg od najboljih i najveselijeg punog života. Kada je Marinko došao u naš Atelje 212 kao da mu je udahnuo neku posebnu snagu. Mi smo ga obožavali i nadali smo se da će se desiti neko čudo, da će uspeti da se izvuče. Imao je 37 godina i tek je poleteo... - rekla je sa suzama u očima glumica Dara Džokić.

Od Madžgalja se svako na svoj način oprašta, a njegova smrt osim porodice, teško je pogodila njegove najbliže prijatelje Ognjena Amidžića s kojim je godinama svirao u bendu Flamingosi, Andriju Miloševića i Milana Vasića s kojima je igrao u brojnim predstavama. Marinko je rođen u Beogradu 21. avgusta. 1978. godine, ali je odrastao u Kotoru. Poznavaoci pozorišta kažu da je bio izuzetno nadaren glumac, čija je lepeza uloga bila za poštovanje. Ipak, popularnost je stekao u brojnim TV serijama - "Crni gruja", "Drug Crni u NOB-u", "Greh njene majke", "Pevaj, brate", dok ga je najšira publika zavolela u ulozi Safeta u seriji "Ranjeni orao". Poslednju ulogu snimio je u crnogorskoj seriji "Dojč kafe" koja tek treba da bude prikazana.

Prošle godine u avgustu smešten je u bolnicu Bežanijska kosa gde je operisao kancer pankreasa. Uz veliku podršku svih onih koji su ga voleli, a takvih je bila zaista mnogo, činilo se da počinje da se oporavlja. Pre samo 20-ak dana krstio se u manastiru Ostrog, a kum mu je bio kolega Dušan Kovačević.

- Mi smo stalno bili u kontaktu s njim. Za neverovati, ali on je nas bodrio i tešio, nije dozvolio da plačemo zbog njega. Svi mi smo ga obožavali zbog njegovog vedrog duha i osmeha, dok je na sceni pokazivao redak talenat jer je mogao da igra sve i komediju, tragediju, dramu... - kaže Dara Džokić.

Od Flamingosa do sevdalinki

Osim kao talentovan glumac Marinko Madžgalj je bio poznat i kao vrstan muzičar i talentovan pevač. Sa Ognjenom Amidžićem, godinama je svirao i pevao u bendu Flamingosi, a objavili su četiri albuma. Imali su brojne hitove, a voleli su ih svi od dece do onih u poznim godinama. U seriji "Ranjeni orao" sve je oduševio svirajući gitaru i izvođenjem sevdalinke "Kradem ti se u večeri rane".

Na žalost, Marinko je samo poslednji u nizu glumaca koji su sa životne scene otišli bez naklona i aplauza publike, iako su to sigurno zaslužili. Pre nepunih 20-ak dana preminuo je Dragan Gaga Nikolić, velikan srpskog glumišta čije ime je ostalo upisano zlatnim slovima u istoriji srpske kinematografije. Srpski film pre manje od godinu dana ostao je i bez legendarnog Bore Todorovića, glumca koji je maestralno umeo da dočara svaku ulogu koja mu je poverena i da svojim likovima udahne život na samo njemu svojstven način.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online