Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.10.2012.
18:10
Blic A

"Hrvatima fali jedan Kusturica"

Hrvatska književnica Vedrana Rudan ovih dana je u poseti Beogradu. U intervjuu listu "Blic" ona je otkrila zašto voli Kusturicu, zašto neće biti prisutna na Sajmu knjiga i zašto će Tomislav Nikolić doći na magarcu u Hrvatsku.

Problem je što Hrvati nemaju Kusturicu : Vedrana Rudan
 
 

Pisanje je strast, ni manje ni više od toga - rekla je Vedrana Rudan koja je poslednjih dana, kako kaže, privatno i tajno boravila u Beogradu.

Vesela priča o Srbiji i Hrvatskoj


Ostavićete svoje “Kosture okruga Medison” same na Sajmu?


- Neka ih, neka kosturaju. Izdavač kaže da je to moja do sada najprodavanija knjiga, a ja se nadam da će i honorar biti u skladu s tim i bavim se novom knjigom. Pišem je iz perspektive devojčice od tri godine. Znam, sve o tome jer mi unuka ima toliko. Turbokvalifikovana sam. Nadam da će to biti vesela priča o Srbiji i Hrvatskoj, i o tome kako smo preko Avganistana opet postali braća. Hepiend se podrazumeva.

- Godinama sam pisala za novine i, naravno, da me je žalostilo kad mi je zabranjen rad u svim hrvatskim novinama. Da se razumemo, pisanje je strast, ništa manje od toga. Onda mi je sin, kompjuteraš, dao ideju da mi otvori stranicu i da ja krenem sa blogom, što se meni činilo totalno bezveze. Ko će čitati blog i o čemu ću pisati. Ali, dobro, krenem ja nekako pisati taj blog, a sad sam postala totalni ovisnik. I ponosna sam što imam preko 22.000 fanova i oko dva miliona i sto hiljada čitanja.

Ovde ste “tajno”?
- Kao pratilja. Konačno sam postala žena koja prati muža na službenom putovanju i, dok on krvavo radi svoj krvavi posao, brani kriminalce svih nacija, vera, boja i dužina. Evo malo reklame - ako je neko ubio ženu, majku, ženinog ljubavnika, neka se samo javi meni, a ja ću mu preko veze, naravno ne badava, obezbediti najbolju odbranu. I, dok on krvavo radi, ja obilazim dućane.

Nećete na Sajam knjiga?
- Sajam me ne zanima zato što na sajmu ima na desetine, stotine pisaca. Da sam Kusturica, bila bih na sajmu, ali pošto nisam, onda ništa.

Zašto Kusturica?
- Jer kad se on ukazao na Sajmu, onda je on bio jedini. Kad je izdao autobiografiju, to me nasmijalo, u Hrvatskoj se govorilo kako bi i nama trebalo nešto tako, neka takva knjiga. Samo, problem je što Hrvati nemaju Kusturicu.

Volim njegovu umetnost i strahovito mi je drago što je digao glas protiv "niklovanja" Srbije.

Mislim da je učinio herojski čin. Podržavam ga svom snagom i ovom prilikom, podržala sam ga i na blogu. Mislim da je otvorio ljudima oči. Jedino umetnik može narodu pomoći da uvidi gde živi jer političarima više niko ne veruje.


U Srbiji je nova vlada, nova...?
- Davno sam sadašnjem predsedniku Nikoliću rekla u emisiji uživo da će se on pretvoriti od velikog Srbina u velikog slugu. Mene Nikolić specijalno ne uznemiruje. Rekao mi je tad u toj emisiji da će doći u Hrvatsku, ako treba i na magarcu, u Karlobag, rodno mesto moje bake. Međutim, on na magarcu nije došao u Karlobag, ali sigurno će za koji dan doći u Hrvatsku kao veliki džek i zbog njega će se obustaviti saobraćaj na glavnim ulicama. Dakle, Nikolić u Hrvatskoj neće biti ni četnik, ni grobar, nego ugledni gospodin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online