Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.08.2010.
22:18
Vestionline A

Nova nagrada za "Devojački bunar"

Treš horor-komedija "Devojački bunar" u režiji Marka Backovića, nagrađivana na više festivala u zemlji i regionu, dobila je nagradu za najbolju montažu na festivalu "Žisel" u Omoljici, saopštila je danas ekipa ovog kratkog filma.

Pavle Halupe, koji je radio na "Devojačkom bunaru", proglašen je za najboljeg filmskog montažera na 40. "Žiselu", festivalu posvećenom životu na selu, na kojem je ove godine bilo izloženo više od 500 fotografija i prikazano 38 filmova.

"Devojački bunar" (2008) dobio je priznanje za najduhovitiji film na Festivalu srpskog filma fantastike u Beogradu, zatim nagradu publike na "FreeNetWorld" festivalu u Nišu i specijalnu nagradu međunarodnog festivala "Prvi kadar" u Sarajevu.

"Devojački bunar" je prikazan na filmskim manifestacijama kao što su "Treš film festival" u Varaždinu i "Grosmanov festival filma i vina" u Ljutomeru, a na turneji najboljih ostvarenja sa Festivala srpskog filma fantastike predstavljen je u više gradova u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Njegovo poslednje prikazivanje bilo je na upravo završenom Beogradskom letnjem festivalu "Belef".

Četiri devojke, junakinje "Devojačkog bunara", odlaze kolima na izlet u istoimeno vikend naselje kod Alibunara, ali skreću na pogrešnom mestu i uleću u nevolje.

Poslednji film Marka Backovića "Između smrti i Jave" (2010), sa strip junacima Martijem Misterijom i Javom, nedavno je prikazan na Grosmanovom festivalu u Sloveniji, a Backović u Deliblatskoj peščari završava film koji je istovremeno nastavak tog filma i "Devojačkog bunara".

"U svom novom projektu, koji će se zvati 'Prvi maj: Devojački buinar 2', Backović odlazi na teren parodiranja najnovije holivudske eksploatatorske ideje i tako ukršta sopstvena dva filma praveći zajednički nastavak", navodi se u saopštenju.

U filmu "Između smrti i jave", Marti Misterija i Java tragaju po ukletoj šumi za otetom Martijevom devojkom Dijanom, a na istom zadatku, ali sa nečasnim namerama, nalaze se Zagor i Čiko.

Kao gost u ulozi Zagora pojavljuje se Svetozar Ljubojević iz Novog Sada koji je ovog strip junaka oživeo u kultnom treš filmu "Zagor - poglavica bez plemena".

"Prvi maj: Devojački bunar 2" prikazuje Martija Misteriju i Javu u potrazi za nestalim devojkama iz prvog filma, a "nakon pogrešnog skretanja, njima u pomoć priskače Dilan Dog", takođe strip junak.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online