Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.08.2017.
21:21
D. Petrović - Vesti A

Zaboravljeni ponovo na sceni

Posle dve decenije Gala Videnović vratila se pred TV kamera. Posle epizodnog pojavljivanja u sitkomu "Andrija i Anđelka" ona snima kriminalističku seriju "Pet", priču o pet nerazdvojnih prijateljica koje se posle dve decenije okupljaju u Beogradu. Uloga kao stvorena za nju, jer je i sama prošla sličnu sudbinu.

N. Durović
Stiže svuda: Branka Katić

- Glumim Katarinu koja je prošla kroz težak period u životu. Ona je u srednjim tridesetim godinama i pravdoljubiva je. Inspiraciju crpim iz ličnog iskustva - rekla je Gala, koja je popularnost stekla ulogom Ester u filmu "Bal na vodi", a onda je nestala. Početkom '90-tih udala se za reditelja Vladu Aleksića, preselila se u Los Anđeles, a nedavno se vratila u domovinu.

Posle dve decenije pred filmske kamere vratila se i Jugoslava Drašković, koja se sredinom '90-ih proslavila ulogom Đurđine - Đine Golubović u seriji "Srećni ljudi". Iako su mnogi mislili da se povukla sa glumačke scene, ona je igrala u dečjem pozorištu "Puž", a na filmsko platno se vratila ulogom Tašane u ostvarenju "Zona Zamfirova 2".

Gde te srce vuče

Za razliku od koleginica, Branka Katić već godinama uspešno "balansira" na relaciji Amerika - Beograd ne zapostavljajući karijeru u domovini.
- Mi odlazimo i vraćamo se tamo gde je sve počelo i gde te srce vuče. Mala nam je planeta. Iskustvo koje sam ponela iz Srbije bilo je apsolutno dragoceno i učinilo je da se osećam ravnopravnim članom svake nove ekipe u kojoj sam radila. Igrajući na srpskom jeziku ja sam svoj na svome, uloge su mi bliže, uživam u potrazi za detaljima i tananim nijansama. U inostranstvu glumim na stranom jeziku, sa kojim se uvek borim na neki način. Godine bavljenja glumom čine da se to ne vidi, to samo ja osećam i znam - rekla je jednom prilikom Branka.

- Bilo je nekih ponuda i ranije, ali ih nisam prihvatala iz meni znanih razloga o kojima ne bih govorila. Da se razumemo, ni ovo ne računam u moj veliki povratak pred filmske kamere, jer je uloga mala i samo je proizvod obećanja koje sam davno dala producentu filma - rekla je za "Vesti" Jugoslava posle premijere "Zone".

Mirjana Joković važila je za jednu od najtalentovanijih srpskih glumica. Još se pamte njene uloge u seriji "Zaboravljeni" u filmu "Stršljen", a pre desetak godina ponovo se našla pred TV kamerama u seriji "Vratiće se rode". Ona od 1993. godine živi i radi u SAD, a u domovinu posebno zbog posla retko dolazi. Godinama se o Vesni Stanojević nije znalo ništa, osim da živi i radi u Londonu. A, onda se pred domaću publiku vratila ulogom Helen u filmu "Povratak".
- Film govori o čoveku koji je život proveo u inostranstvu i vraća se u zavičaj da bi pronašao odgovore. Pošto živim u inostranstvu, tema mi je bliska. U London sam otišla pre više od dve decenije, jer mi je u tom trenutku Velika Britanija pružila mir - rekla je Vesna.

M. Karović

Na dobitku

I Anica Dobra je uspela da uklopi karijeru u Nemačkoj sa ulogama u Srbiji.
- Nemački je delimično jezik mog detinjstva, ali gluma na maternjem jeziku zahvata mnogo dublje i omogućuje da se celo biće preciznije izrazi. Možda mi je dvojezičnost omogućila da još više cenim svoj srpski jezik, jer uviđam koliko sam na dobitku kad glumim i mislim na maternjem jeziku - kazala je Anica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online