Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.06.2016.
00:10
E. V. A

Zvezdin poziv se ne odbija

Reditelj Jug Radivojević (44) vatreni navijač Crvene zvezde kaže da još uvek dobija pohvale za film i spektakl koji je pod njegovom rediteljskom palicom održan nedavno u Centru Sava, a povodom 25 godina od najvećeg uspeha u istoriji kluba - osvajanje titule prvaka Evrope u Bariju. Filmom i svečanom Akademijom simboličnog naziva Povratak u budućnost on je dočarao kako su izgledali prvi fudbalski koraci članova Zvezdine najuspešnije generacije. Kratke scene iz njihovog detinjstva prikazuju nam legende iz novog ugla.

A. Čukić
Lepotice: Detalj sa proslave

- Bio sam iskreno počastvovan kada su me Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović pozvali i predočili mi želje kluba. Ideja je bila da se tako značajan jubilej obeleži, ne samo podsećanjem na prošlost, već i pogledom u budućnost. Otuda i naziv Akademije Povratak u budućnost. Film i čitav koncept upravo su bili rezultat poruke koju smo želeli da prenesemo - kaže Radivojević i ističe da nije bilo teško okupiti glumačku ekipu zvezdaša među poznatim ličnostima.

- Bilo je potrebno samo okupiti naše značajne umetnike i sportiste u istom terminu. Znao sam da će svi prihvatiti, jer se Zvezdin poziv se ne odbija. Trudio sam se da naša glumačka ekipa predstavi što širu generacijsku lepezu navijača iz domena javnih ličnosti. Bio sam ponosan na izbor od prvog trenutka, a sada vidim da nisam pogrešio - kaže poznati reditelj.

U njegovoj ekipi poznatih zvezdaša našlo se 11 lepotica - Dragana Kosjerina, Lena Bogdanović, Mirka Vasiljević, Katarina Srećković, Ivana Vukčević, Milena Vasić, Bojana Ordinačev, Milica Kolundžija, Jelena Gavrilović, Aleksandra Gudelj i Jelica Kovačević. Najveće legende našeg fudbala sedele su u prvom redu i kroz film oživljavale sećanja na svoje prve susrete sa sportom koji im je obeležio život.

- Uvek je posebno uzbuđenje kada pravite film ili predstavu koji govore o vašim savremenicima. Odgovornost je velika, ali je i zadovoljstvo nemerljivo kada su upravo najkompententniji stručnjaci srećni kako ste ih predstavili. Dva meseca sam radio na pripremi čitavog materijala. Želeo sam da naše fudbalske legende predstavim iz nama nepoznatog ugla. Od njihovih najranijih dana - gde su rođeni, kako su odrastali, ko im je obeležio detinjstvo i kako se javila ljubav prema lopti. Upravo je period detinjstva najvažniji u formiranju ličnosti i zato su naši šampioni prikazani u svakodnevnim situacijama s početka 70-ih godina. Razgovarao sam sa igračima i njihove lične priče bile su mi polazna osnova za autentična domaštavanja. Bilo je impresivno u dvorani Centra Sava. I sada kada su se utisci slegli moram da priznam da smo uspeli da napravimo događaj kakav Crvena zvezda i takav jubilej zaslužuju - zaključuje Radivojević.

Vatreni navijač

Iako je od istorijskog uspeha Zvezde u Bariju prošlo punih 25 godina, Jug se i danas seća te utakmice koju je gledao bez daha.
- Tada sam imao 19 godina i sa ocem u našem stanu u Vranju sa velikim uzbuđenjem sam pratio utakmicu. Navijali smo iz sve snage za Zvezdu, ali i za našeg sugrađanina i mog prijatelja Vladu Stošića. Veselje se kasnije prenelo na ulice Vranja. To su trenuci koji se zauvek pamte i ostaju u srcu - priseća se Radivojević.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online