Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.05.2010.
03:59
Vestionline A

Princ od Persije stiže u Beograd

Beogradska premijera dugo očekivanog filma "Princ od Persije: Pesak vremena" biće održana 2. juna u Sava Centru, sa početkom od 20.30h. To je epska akciona avantura smeštena u mitske predele Persije.

Nestašan princ (Džejk Džilenhol) će se nerado udružiti sa misterioznom princezom (Džema Arterton) i zajedno će se upustiti u trku sa mračnim silama kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena – dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom.
Pored Džejka Džilenhola i Džeme Arterton, u filmu igraju ser Ben Kingsli i Alfred Molina.

"Obožavamo da publiku odvodimo u nove svetove koje nikada ranije nisu istražili,“ kaže producent Džeri Brukhajmer, "a antička Persija je sigurno jedan od najlepših. Ima izuzetno bogato nasleđe maštovitosti i fantazije, i pokušali smo to da prenesemo u 'Princu od Persije'. Film je izuzetno maštovit, ogromnih je razmera i ima fenomenalne akcione sekvence.“

Dastanovo pravo po rođenju bilo je to da postane princ – to je bila njegova sudbina. Kao dečak u Persiji iz 6. veka – jednom od najvećih carstava koje je svet ikada video – mladi

Dastan je ulični nestaško, bez roditelja i bez prebijene pare. Dastan će prvo biti pošteđen kazne zato što je stao u odbranu dečaka koji je uhvaćen u krađi jabuka, a potom će ga i usvojiti kralj Šaraman, koji je u Dastanu primetio neko dostojanstvo i veličinu.

Iako je odgajan uz Šaramanove sinove Tasa (Ričard Kojl) i Garsiva (Tobi Kebel) i podučavan mudrosti i plemenitosti od strane usvojenog oca i voljenog strica (Kingsli), Dastan je ostao pomalo grubijan i odrastao je u pravog mladog ratnika.
 

Režiser Majk Njuel je naravno bio pozvan da režira filmsku adaptaciju Princa od Persije. Brukhajmer za njega kaže sledeće: "Majk može uspešno da režira bilo kakav žanr filma, od 'Četiri venčanja i sahrane', koji je drama/komedija, preko 'Donija Braska', pravog, žestokog uličnog filma, do 'Harija Potera i vatrenog pehara' koji je imao pravu mešavinu avanture i mitske fantazije kakvu smo i mi tražili. Želeli smo zabavan film koji će se dopasti širokoj publici, ali i nešto posebno što će se koncentrisati na likove i priču.“

"Što izuzetniji, što crnji i mučniji, što približniji grešnoj ljudskoj prirodi film može da bude – to vam je dobar britanski film,“ kaže Njuel. "Ali u poslednje vreme više sam zainteresovan za velike, zabavne filmove, a 'Princ od Persije: Pesak vremena' je upravo to – veliki, zabavan film – i veoma sam zadovoljan što ga imam u svom opusu.“

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online