Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.05.2010.
15:07
Press rs A

Miki Manojlović: Glumim Albanca, pa šta?

Legendarni Miki Manojlović jedan je od retkih domaćih glumaca koji su ostvarili značajnu karijeru van naše zemlje. Po povratku iz Kana, gde je promovisao kratki film "Svako je filmska zvezda", Miki u intervjuu za list "Press" kaže da se, uprkos zategnutoj političkoj situaciji, nijednog trenutka nije premišljao da li da prihvati ulogu Albanca Azema u filmu "Besa".

Miki Manojlović kao Albanac u filmu "Besa"
 

"Nikada nisam imao ni najmanju dilemu da li da prihvatim tu ulogu! Naprotiv, odigrati takvu ulogu bilo je krajnje zanimljivo."


Snimili ste i film "Svet je veliki i spasenje je iza ugla" u Bugarskoj. Kakva iskustva nosite iz zemlje koja nije poznata po velikim ostvarenjima?

"Prema Bugarskoj imamo velike predrasude. Kod nas postoji izreka "Rasturiću te k'o bugarsku skupštinu" i uopšte ne znam odakle to dolazi. Druga izreka "Propao je k'o Grčka" mi je daleko jasnija (smeh). Bugari su me iznenadili svojom kulturom i istorijom. U filmu igram Bugarina i to je za mene bio ogroman izazov, pre svega zbog jezika koji sam morao da savladam. Nisam želeo da neki Bugarin, kada vidi moju "njušku", kaže: "Šta ste dovodili ovog kad ne zna da govori kako treba?!"

U Kanu sa kratkim filmom

Miki je bio na Kanskom filmskom festivalu povodom prikazivanja kratkog filma "Svako je filmska zvezda", reditelja Gorana Markovića.

 

"Reč je o promotivnom filmu povodom lansiranja nove "AMD vižn" tehnologije. Raduje me što sam deo tog projekta, jer su kompjuteri postali druga priroda. U radu s kompjuterom se dobro snalazim, nisam baš neki ekspert, ali znam ono što mi je neophodno. Naročito mi koristi kada sam na putovanjima, jer preko "Skajpa" mogu da komuniciram sa svojim najbližima", kaže Miki.

Serija "Na terapiji", u kojoj igrate glavnu ulogu, postigla je ogromnu popularnost u Bosni, dok kod nas to nije bio slučaj.

"Mislim da razlog leži u činjenici da je serija emitovana na TV Foks, koji se veoma čudno ponašao prema tom ostvarenju. Menjali su termine emitovanja, jednom je išla u osam, pa u devet, pa u pola deset."

Trenutno se reprizira serija "Grlom u jagode".

"Reditelj Srđan Karanović tada je bio vrlo mlad i dobio je šansu da ostvari svoje ideje u toj seriji. Ako klincima ne dajete šansu i dok se ne shvati da su i igrani, i obrazovni, i školski program podjednako važni kao i informativni, nećemo imati kultne serije kao što su "Grlom u jagode", "Više od igre" ili "Otpisani". Takođe, nećemo imati generaciju mladih reditelja koji stasavaju na ovakvim zadacima, jer kad mladosti ne daš šansu - ona postaje nezadovoljna starost i neiskazana osrednjost."


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online