Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 12.10.2013.
02:20
RTS A

Zombiji uskoro na Trgu!

Za osam dana na Trgu republike pojaviće se zombiji! Da, da, dobro ste pročitali! Najmanje 200 pripadnika armije mrtvih krenuće ka Domu omladine...

Bez panike! Samo će malo prošatati... u okviru FSFF-a (Foto: Ilustracija)
 

Bez panike, u pitanju je samo najava za Festival srpskog filma fantastike (FSFF), koji će se održavati od 16. do 19. oktobra u Domu omladine Beograda, sa najnovijim ostvarenjima u žanru fantastike i horora iz Srbije i celog sveta.

U domaćoj takmičarskoj selekciji osmog FSFF-a, za nagradu Koskar nadmetaće se 20 filmova, u kategorijama najbolji film, najbolja filmska priča, vizuelni efekti, specijalno dostignuće i najbolji film po oceni publike.

Zombi šetnja

Interesantan prateći program se podrazumeva. Prateći program čini karneval ljudi maskiranih u zombije, kakav je uobičajen na festivalima fantastike u svetu, a kod nas će se ove godine održati drugi put, pod nazivom "Zombi šetnja". Oko 200 "zombija" će se 19. oktobra, od 17 sati, prošetati od Trga republike do Doma omladine, a za njihovo šminkanje će se pobrinuti tim naših najboljih šminkera, predvođenih Miroslavom Lakobrijom.

Za Koskara za najbolji film sa područja bivše Jugoslavije, bez Srbije, nadmetaće se sedam filmova. Žiri će raditi u sastavu: Dejan Nikolaj Kraljačić, scenarista i režiser (Kanada - Srbija), Milan Todorović, producent i režiser (Srbija), i Aleksa Gajić, strip-crtač i animator (Srbija).


Za nagradu Piramida, na osnovu festivalskog konkursa za tzv. Found footage filmove, takmiče se četiri filma.

U of-selekciji "Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike", kojom FSFF ukazuje na zaboravljene ili malo poznate filmove, biće prikazana dva kratka igrana ostvarenja scenariste i režisera Nikolaja Kraljačića - Knjiga uspomena (1996) i Proba (1997).

U holu ispred Velike dvorane Doma omladine moći će da se pogledaju skulpture Arpada Slancika i scenografski radovi Stevana Aleksića.

Pored domaćih izdanja, publika će moći da vidi i ostvarenja iz ove oblasti iz SAD, Kanade, Brazila, Rusije, Italije, Španije, Irske i Norveške.

Cena ulaznice za FSFF je 150 dinara, osim poslednjeg dana kada je ulaz besplatan.
 

Promovisanje paralelne kinematografije

Festival nastoji da predstavi, promoviše i ukaže na postojanje potpuno paralelne srpske kinematografije, nastale u gotovo bezbudžetnim okolnostima, ali korišćenjem najsavremenijih tehnologija.
Za osam godina postojanja, FSFF je pokrenuo scenu koja godišnje proizvede i do 40 kratkometražnih i srednjometražnih ostvarenja.

POVEZANE VESTI

Subota 12.10.2013. 02:30
Treba da im puste one zolje iz flasa sto su pripremili za gejove, pa ce se videti jesu li pravi.
Subota 12.10.2013. 10:36
Bolje da su našli (ako je uopšte moguće) nekoliko srpskih normalnih političara, mislim da je to danas najveća naučna fantastika.
Subota 12.10.2013. 09:57
Шта ће вам "ускоро" у наслову ? Том локацијом већ дуже време само такви и пролазе.... И не само том локацијом ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online