Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.11.2012.
05:41
Blic A

Džordž Kluni glumi Nikolu Teslu

Bred Bird, holivudski reditelj koji je režirao poslednji nastavak iz serijala “Nemoguća misija”, planira da snimi film o srpskom naučniku Nikoli Tesli, a u glavnoj ulozi bi se mogao naći ni manje ni više nego Džordž Kluni.

Nova uloga za holivudskog superstara: Džordž Kluni
 

Scenarista i producent Dejmon Lindlof, koji je radio na popularnoj seriji “Lost”, filmovima “Prometej”, “Kauboji i vanzemaljci”, “Zvezdane staze”, napisao je scenario za ovaj film koji je već opisan kao pandan “Bliskom susretu treće vrste”, prenosi čuveni "Holivud Riport“.

Inače, prvobitni naslov filma glasio je “1952”, ali je reditelj odlučio da ga preimenuje u “Tesla”, čime su dodatno podgrejane priče o tome da se radi o još jednom filmskom spektaklu koji govori o životu i radu slavnog naučnika.

Zanimljivo je da je novi Birdov projekat žanrovski određen kao naučnofantastični film u kome se opisuje susret Tesle sa vanzemaljcima na Zemlji. Scenaristi su razradili priču po kojoj je Tesla uspeo da ostvari komunikaciju sa vanzemaljskim bićima sa Marsa, i to preko svog transmitera koji je sagradio u Kolorado Springsu, a čija je prvobitna namena bila bežični prenos električne energije.

Ipak, drugi detalji ove priče drže se u najstrožoj tajnosti, budući da će projekat finansirati studio “Volt Dizni”.

Novi film o srpskom geniju Nikoli Tesli

Snimanje bi trebalo da počne naredne godine, a režiser Bred Bird našao se na kormilu ovog filma zahvaljujući velikom uspehu “Nemoguća misija: protokol duh”, koji je zaradio 700 miliona dolara širom sveta, čime je uverio čelne ljude “Diznija” da ume da privuče ljude u bioskop.

Bird je za glavnu ulogu u filmu predložio Džordža Klunija, koji je potom otišao na pregovore s ljudima iz “Volt Diznija”, pa se očekuje zvanična potvrda da će holivudski šarmer igrati srpskog pronalazača.

Svi filmovi o Nikoli Tesli

"Tesla vladar sveta”
Dugonajavljivani projekat “Tesla vladar sveta” Vladimira Rajačića je film u kome bi naslovnu ulogu trebalo da igra Kristijan Bejl. Režiju bi trebalo da potpiše Majkl Njuel, koji stoji i iza filmova “Četiri venčanja i sahrana”, “Doni Brasko”, “Hari Poteri i vatrena kugla”.

 

"Tesla: Izvan mašte"
U hrvatsko-engleskoj produkciji trebalo bi da se radi i “Tesla: Izvan mašte”, u kome je najavljeno pojavljivanje Radeta Šerbedžije kao Teslinog oca. Ovdašnja publika je 2006. na Sinemaniji imala priliku da pogleda film “Prestiž” Kristofera Nolana, u kome je Teslu igrao muzičar Dejvid Bouvi.


"Fragmenti sa Olimpa"
Nedavno je snimljen i film “Fragmenti sa Olimpa”, koji govori o pokušajima FBI da nakon smrti našeg naučnika sprovedu istragu o njegovim istraživanjima i pronalascima kako bi se prvi dokopali novog superoružja poznatog pod nazivom “zrak smrti”, na kojem je Tesla navodno radio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online